BUSCADOR

Subirats presenta el Pla Estratègic de Turisme de Subirats

Subirats presenta el Pla Estratègic de Turisme de Subirats

L’Ajuntament de Subirats ha presentat al Castell de Subirats el Pla Estratègic de Turisme de Subirats davant dels agents turístic del municipi. L’acte dirigit per la regidora de turisme ha comptat amb la presència del president del Consorci de Promoció Turística Penedès, la tècnica assessora de la Unitat de Gestió Territorial de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, el gerent de l’empresa TourisLab, així com les empreses i entitats turístiques del municipi.

El Pla Estratègic i de competitivitat del producte turístic que es va presentar ahir, és una nova eina de gestió turística que defineix un conjunt d’estratègies i accions perquè Subirats esdevingui capdavantera amb propostes de bici&vi i disposi d’una oferta atractiva i competitiva d’experiències de qualitat vinculades a la vinya i al producte local. Contempla un model turístic basat en la  mobilitat sostenible i consum responsable del territori, i adaptat a diferents tipus de públic, amb una estratègia que permeti la col·laboració públic-privada i el posicionament de l’estació de tren de Lavern com a centre turístic i descoberta de la destinació.

Per executar el pla de gestió de l’activitat turística en el municipi dels pròxims anys es contempla diferents accions per continuar creant valor en un entorn rural i posicionar la destinació com a referent en enoturisme sostenible a Catalunya, especialitzada en activitats a la vinya i el contacte amb la natura.

El projecte ha sigut redactat per la consultoria turística Tourislab i ha estat impulsat per l’Ajuntament de Subirats amb finançament de la Diputació de Barcelona.

En acabar la presentació, els assistents van gaudir d’un tast enogastronòmic al claustre del castell amb degustació d’un vi de Can Bas Domini Vinícola i un escumós de Sabaté i Coca maridats amb tres coques de recapte de Subirats que Caram Caram va presentar com a nova creació amb productes de la cistella de Subirats i la col·laboració del forn Cal Pelegrí d’Ordal.