BUSCADOR

No es permet l’ompliment de piscines privades

No es permet l’ompliment de piscines privades

No es permet en cap cas l’ompliment de piscines privades d’ús individual o unifamiliar.

A data 26 de gener de 2024 ens trobem en estat de preemergència per sequera a Subirats.

El govern de la Generalitat estableix les següents mesures d’estricte compliment:

Escenari d’excepcionalitat i preemergència

  • No es permet en cap cas l’ompliment de piscines privades d’ús individual o unifamiliar.
  • No es poden omplir ni reomplir aquelles piscines sense sistemes de recirculació d’aigua. Les que sí tinguin sistema de recirculació ho han de fer en les quantitats mínimes indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
  • Es permet el reompliment parcial o primer ompliment (si són de nova construcció o han sofert obres de rehabilitació o modificació del vas) de piscines d’ús públic (article 2.2 del Reial Decret 742/2013) i també les piscines d’ús privat tipus 3A (article 2.3.a del Reial Decret 742/2013), que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua. Això inclou piscines municipals o altres d’accés públic, com les dels establiments turístics, centres esportius, centres lúdics o similars, les d’instal·lacions juvenils inscrites al Registre d’Instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut, col·legis majors o similars, i també les piscines d’ús privat de les comunitats de propietaris, agroturisme o similars. També inclou piscines d’ús terapèutic ubicades en hospitals i centres d’educació especial.
  • Es permet l’ompliment i el reompliment de les piscines d’ús privat de tipus 3B, definides a l’article 2.3.b del Reial decret 742/2013, de 27 de setembre, que estiguin destinades al bany de persones que disposen d’una avaluació del grau de discapacitat en què consta que pateixen alteracions de la conducta.
  • En centres educatius es permet l’ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d’infants.
  • Aquestes limitacions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques.

Us recomanem que us adreceu al vostre ajuntament perquè us informin de les mesures d’estalvi i restriccions que us afecten, ja que és aquesta administració la competent en la gestió, distribució i control de l’ús de l’aigua domèstica en l’àmbit del seu municipi. En aquest sentit, cal tenir present que les disposicions municipals poden preveure la intensificació de les limitacions generals abans descrites.

*A proposta del Govern s’estableix un nou escenari no contemplat en el Pla de Sequera, la preemergència, per aplicar mesures transitòries i d’adaptació de forma consensuada abans d’arribar a la declaració efectiva d’emergència.

Escenari d’emergència

Amb caràcter general no es poden omplir ni reomplir les piscines a excepció dels següents supòsits:

  • Piscines cobertes inscrites al cens d’equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya i piscines descobertes d’ús durant tot l’any per a la pràctica esportiva federada, sempre que usin l’aigua en les quantitats indispensables per garantir-ne la qualitat sanitària i apliquin mesures d’estalvi equivalents al volum d’aigua emprat en el reompliment. Es obligatori el tancament total de les dutxes (tret de l’escenari d’emergència 1 per als equipaments esportius de les unitats d’explotació regulades (que depenen dels embassaments). En aquest cas, podran compensar l’aigua del reompliment tancant dutxes o amb altres mesures de reducció equiparables.

Està permès l’ompliment total o reompliment parcial:

  • Piscines d’ús terapètiuc ubicades en hospitals, residències i centres d’educació especial, i centres de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública, així com també en piscines particulars destinades al bany de persones que disposen d’una avaluació del grau de discapacitat en la qual consta que pateixen alteracions de la conducta.
  • Piscines d’aigua de mar: que s’omplen i es buiden sense connexió a les xarxes de sanejament (ja que poden malmetre el funcionament de les depuradores).