BUSCADOR

Monòleg – Debat: “Jess” Pressió estètica i TCA

Monòleg – Debat: “Jess” Pressió estètica i TCA

En el marc del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, les regidories de Feminismes i Joventut han organitzat una activitat adreçada principalment a gent jove (a partir de 12 anys).

Es tracta d’un monòleg sobre la pressió estètica i els trastorns de conducta alimentària.

Cada vegada més, la pressió estètica i social femenina suposa una problemàtica als instituts i a la societat en general i els trastorns de conducta alimentaria s’han duplicat entre els adolescents després del confinament de la Covid-19 a Catalunya.  És per això que, des de la Fundació AC Granollers, s’ha posat el focus en aquesta temàtica a l’hora de crear aquest projecte de TeDebat amb la intenció d’oferir una eina pedagògica que convida als adolescents a reflexionar sobre aquestes qüestions i facilita un espai de conversa i debat a través del teatre.

L’obra es titula JESS i està escrita pel dramaturg Oriol Casals i dirigida per l’Alícia Gorina. L’actriu que interpreta el monòleg és Iris Marrot, i anirà seguit per un debat moderat per Maria Mora, assessora pedagògica del projecte.

  • Dia: divendres 28 de febrer
  • Hora: de 18 a 19.30 h
  • Lloc: Subijove d’Ordal
  • Per a joves a partir dels 12 anys
  • Per assistir cal emplenar el formulari següent: https://forms.gle/he4oYF6g595XaKDeA
  • Activitat gratuïta
  • Per qualsevol dubte contacteu al correu electrònic joventut00@ccapenedes.cat o bé al telèfon 628 26 44 80

Sinopsi:

La Jess està vivint el somni de la seva vida. En pocs mesos la seva carrera farà un salt estratosfèric i passarà a ser un nom propi dins el panorama de la música rap. Porta mesos treballant amb els productors perquè el disc sigui un fenomen, però el que marcarà la diferència entre l’èxit o el fracàs serà el videoclip de llançament. Farà que el gran públic li posi cara. I cos. No pot fallar. Vivim en un món on la imatge que projectes determina gran part del teu èxit i això la Jess ho sap.

El problema és que el seu cos no acaba d’encaixar en el producte que vol oferir, però diu que tot és qüestió d’esforç, voluntat i sacrifici. Que si vols, pots! Amb una dieta estricta i entrenament intensiu arribarà a ser com sempre ha somniat i com s’espera d’una estrella de la música, a part de tenir més bona salut perquè haurà perdut els quilos que li sobren. O això pensa. Tanmateix, avui el seu cos li farà saber que ha arribat al límit.

Temes de debat:

Fins a quin punt som culpables o víctimes de la pressió estètica? Som realment lliures de fer el què vulguem amb el nostre cos? La pressió estètica ens afecta a homes i dones per igual? Què vol dir tenir un cos normatiu? Qui marca aquesta “norma”? I què passa quan el nostre cos no s’hi ajusta? Com convivim amb la pressió estètica?… aquestes són només algunes de les qüestions que es plantegen a partir del monòleg.