BUSCADOR

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf obre les inscripcions per aprendre català

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf obre les inscripcions per aprendre català

El procés d’inscripció comença el 4 de febrer i els cursos, el dia 20
El CNL ofereix cursos presencials i semipresencials, per aprendre català a classe o en línia
Els certificats dels cursos estan homologats amb els de la Direcció General de Política Lingüística

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf obre la inscripció dels cursos de català del segon quadrimestre 2012-2013, perquè tothom pugui aprendre català de la manera que li sigui més còmoda. Les inscripcions començaran el dia 4 de febrer i els cursos, el dia 20.
Per a les persones que volen assistir a classe, es manté l’oferta de cursos presencials, i per als qui prefereixen estudiar en línia s’ofereixen també cursos en la modalitat semipresencial, gestionats des dels centres de normalització lingüística, que combinen l’aprenentatge en línia (www.parla.cat) amb unes sessions presencials en què es treballa la competència oral.

Inscripcions
Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al CNL i ara en vulguin seguir un (sigui en la modalitat presencial o bé semipresencial) han de demanar dia i hora per fer una prova de col·locació amb la finalitat de situar-les en el nivell més adequat. Per fer la sol·licitud, cal que s’adrecin al l’Oficina de Català de Sant Sadurní d’Anoia (Marc Mir, 15, tel. 938184224, de dilluns a dijous de 10 a 14 h). Un cop conegut el resultat de la prova, podran formalitzar la matrícula a partir del dia 13 o 14 de febrer (alumnat nou), segons el nivell del curs que hagin de seguir.
El dia 11 de febrer s’obrirà la inscripció als antics alumnes de nivells bàsic i suficiència, i el 12 serà per als dels nivells elemental i intermedi.

Cursos presencials i semipresencials
Els cursos de català per a adults ofereixen diferents modalitats d’aprenentatge. D’una banda, les persones que no entenen la llengua (habitualment, perquè acaben d’arribar a Catalunya) troben els cursos d’iniciació al català oral. A partir d’aquí, l’alumnat pot accedir a cursos orientats a la llengua parlada (són els nivells bàsics i elemental) i, finalment, hi ha els nivells orientats a la llengua escrita (els intermedis i els de suficiència). Aquests últims es poden seguir en la modalitat presencial o bé en línia (semipresencials).
Els cursos semipresencials combinen l’aprenentatge en línia amb unes sessions presencials en què es treballa de forma específica la competència oral. L’aprenent compta amb el suport d’una tutoria que guia i motiva l’aprenentatge. A més, aquesta modalitat posa a disposició dels alumnes una comunitat virtual on compartir experiències amb altres aprenents a través de les eines de comunicació que ofereix la plataforma Parla.cat. Els cursos presencials permeten als alumnes compartir amb els seus companys un espai de relació, formació i aprenentatge

Certificats homologats
Els cursos que imparteix el CPNL es basen en els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) són equivalents oficialment als certificats de la DGPL i tenen una correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).
Es pot trobar la informació general de l’oferta del CPNL  al web www.cpnl.cat i la informació més detallada del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf a www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes.

Programa Voluntariat per la llengua
El programa Voluntariat per la llengua continua obert a tothom i en qualsevol moment es pot passar per un servei de català per omplir la fitxa per participar-hi. Aquest programa està orientat tant als alumnes dels cursos bàsics com a altres persones que vulguin practicar la llengua parlada (o els calgui reforçar l’expressió oral) amb la col·laboració d’altres persones voluntàries que els ajuden a parlar i a expressar-se en català. El compromís d’aquestes parelles és compartir una hora a la setmana fora de l’aula durant un mínim de deu setmanes.

Gener de 2013
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat