BUSCADOR

Connecta’t al català

Connecta’t al català

L’1 de setembre comença el període d’inscripció als cursos de català per a adults que el CNL de l’Alt Penedès i el Garraf organitza per al proper quadrimestre

Els certificats estan homologats amb els de la Direcció General de Política Lingüística

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf convida a tenir un bon propòsit: millorar les competències en l’ús del català. Sota el lema “Connecta’t al català”, l’oferta de cursos que s’obren a Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia cobreix un ampli ventall de necessitats. Des del web del CNL (http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlaltpenedes/ensenyament/) es pot accedir a tota la informació actualitzada sobre aquests cursos: calendari d’inscripcions, horaris, adreces, etc.

Proves de nivell i inscripcions

Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al CNL i ara en vulguin seguir un (sigui en la modalitat presencial o bé semipresencial) han de fer una prova de col·locació a partir de la primera setmana de setembre amb la finalitat de situar-les en el nivell més adequat. Per demanar dia i hora cal que s’adrecin al Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès (c. de Pere el Gran, 32, 1r, tel. 93 890 61 79) o bé a l’Oficina de Català de Sant Sadurní d’Anoia (c. de Marc Mir, 15, tel. 93 818 42 24). Un cop conegut el resultat de la prova, podran formalitzar la matrícula a partir dels dies 21, 22 o 23 de setembre (alumnat nou), segons el nivell del curs que hagin de seguir.

El dia 14 de setembre s’obrirà la inscripció als antics alumnes de nivells bàsic i suficiència, i el 15 serà per als dels nivells elemental, intermedi i complementaris.

Oferta variada

Els cursos de català per a adults ofereixen diferents maneres d’aprendre la llengua per satisfer una demanda molt diversa. Per una banda, en la modalitat presencial, es poden seguir els successius nivells, des del més bàsic (nivell inicial), per a persones que no entenen el català, fins al curs que prepara per a l’obtenció del C2 (conegut com a nivell superior o nivell D). Per altra banda, s’ofereixen cursos semipresencials des del nivell intermedi 1 fins al suficiència 3. Cada curs permet obtenir un certificat oficial, homologat amb els de la Direcció General de Política Lingüística.

A més a més d’aquestes modalitats amb certificat oficial, s’ofereixen també altres cursos específics, com ara un curs bàsic 1 orientat a persones que treballen en l’atenció al públic, i tallers complementaris de 6, 10 i 20 hores: tallers per millorar l’expressió escrita o la fluïdesa oral, tallers d’ortografia, de coneixements gramaticals o de llengua i gastronomia, i altres que es poden oferir a demanda de les persones o les empreses que es posin en contacte amb el CNL.

Aquesta varietat respon a la voluntat del Consorci per a la Normalització Lingüística d’oferir solucions formatives adequades per ajudar les persones que s’inscriuen als cursos a ampliar el seu coneixement de la llengua i incentivar-ne l’ús en qualsevol àrea de la seva vida, tant personal i social com professional. En aquest sentit, el Consorci també organitza un gran nombre d’activitats culturals perquè els alumnes posin en pràctica els seus aprenentatges, comparteixin experiències i ampliïn els seus coneixements de cultura catalana.

Programa Voluntariat per la llengua

El programa Voluntariat per la llengua continua obert a tothom i en qualsevol moment es pot passar per un servei de català per omplir la fitxa per participar-hi. Aquest programa està orientat tant als alumnes dels cursos bàsics com a altres persones que vulguin practicar la llengua parlada (o els calgui reforçar l’expressió oral) amb la col·laboració d’altres persones voluntàries que els ajuden a parlar i a expressar-se en català. El compromís d’aquestes parelles és compartir una hora a la setmana fora de l’aula durant un mínim de deu setmanes.

Més informació: www.cpnl.cat