BUSCADOR

Alerta hidrològica per sequera

Alerta hidrològica per sequera

L’ampliació de l’alerta hidrològica per l’estat de sequera al país als embassaments de la conca del Ter-Llobregat i el Darnius-Boadella amplien la llista de territoris i municipis, entre els quals Subirats, on a partir d’aquest divendres s’imposaran restriccions en alguns usos.

Així, és redueix un 25% l’aigua de reg agrícola, un 10% en usos ramaders, un 5% en l’àmbit industrial i un 30% en aquells usos recreatius que impliquin reg. L’acord de la Generalitat de Catalunya no afecta a l’aigua de boca, tot i que es demana responsabilitat a la ciutadania, no malgastar aigua i tancar l’aixeta sempre que es pugui i un consum màxim de 250 litres per habitant i dia.

L’Ajuntament de Subirats adoptarà les mesures que siguin necessàries i que determinin les autoritats competents; en aquest sentit, el Ban d’Alcaldia emès el 28/11/2022 recull limitacions en l’àmbit del reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular; la prohibició de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua; limitacions en l’ompliment de piscines; en la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànigues d’aigua o altres sistemes; i en la neteja de qualsevol tipus de vehicle, entre d’altres.

Podeu consultar les mesures al BAN D’ALCALDIA

Consells i recomanacions per a una bona gestió de l’aigua domèstica

El consum mitjà d’aigua a Catalunya és d’uns 117 litres per habitant i dia (la OMS estableix que el límit mínim necessari és de 100 litres/ habitant/ dia). Aquesta contenció generalitzada és un gran aliat no només per ajudar a garantir la disponibilitat d’aigua sinó també per prendre consciència d’una cultura d’estalvi i sostenibilitat envers el medi ambient.

El clima mediterrani ens té acostumats a una marcada dualitat, caracteritzada per llargs períodes de sequera que s’alternen amb episodis de pluges intenses i de curta durada. Aquests fenòmens s’estan cada cop accentuant més arran del canvi climàtic. Si el darrer trimestre de 2019 i els primers sis mesos de 2020 es van caracteritzar per temporals de pluja importants, des de finals de 2020 s’està registrant a Catalunya un llarg període de sequera que encara avui perdura.

CONSELLS D’ESTALVI D’AIGUA