BUSCADOR

El nou plenari de l’Ajuntament es constitueix aquest dissabte, 13 de juny, a les 13 h

El nou plenari de l’Ajuntament es constitueix aquest dissabte, 13 de juny, a les 13 h

Aquest dissabte, 13 de juny, a partir de les 13 h, la Sala de plens acollirà l’acte de constitució del nou plenari de l’Ajuntament de Subirats per al mandat 2015-2019, fruit de les Eleccions municipals celebrades el 24 de maig passat.

L’acte començarà amb la constitució de la Mesa d’edat, que estarà presidida pel regidor electe de major edat, Llorenç Ros (CiU) i que tindrà com a vocal el regidor electe de menor edat, Carles Morgades (CiU). Tot seguit, els 11 regidors i regidores hauran de prometre o jurar el càrrec, i quedarà constituït el nou plenari.

Posteriorment el secretari de l’Ajuntament cridarà per ordre alfabètic els 11 regidors del ple perquè dipositin en una urna el vot per a escollir l’alcalde o l’alcaldessa. Segons la legislació vigent, només poden optar a aquest càrrec els caps de llista.

Un cop feta la votació, es farà l’escrutini llegint en veu alta tots els vots emesos. Després del recompte, es proclamarà alcalde o alcaldessa electe el candidat que hagi obtingut la majoria absoluta dels vots.

Després d’acceptar el càrrec i fer-ne el jurament o la promesa, el nou alcalde o alcaldessa assumirà la presidència de la sessió i donarà la paraula als portaveus dels diferents grups municipals. Després de tots els parlaments, tindrà la paraula el nou alcalde o alcaldessa i després de la seva intervenció es donarà per finalitzada la constitució del nou plenari.

Regidors i regidores mandant 2015-2019

Els 11 regidors i regidores que formaran el ple de l’Ajuntament de Subirats durant els pròxims quatre anys són els següents:

  • CiU (5): Pere Pons, Llorenç Ros, M. Àngels Piñol, Lluïsa Sueiro i Carles Morgades
  • APS-CUP (3): Anna Baqués, Amat Cantí i Anna Rosines
  • ERC (2): Montserrat Garcia i Carme Riba
  • PSC-CP (1): Marcos Pérez