BUSCADOR

Actes del 250è aniversari de la segregació de Sant Sadurní de Subirats

Actes del 250è aniversari de la segregació de Sant Sadurní de Subirats

L’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech d’Espiells va acollir, a finals de gener, la presentació dels actes de commemoració del 250è aniversari de la independència de Sant Sadurní i Subirats, que es duran a terme al llarg del 2014. El principal acte institucional del programa es farà l’1 de juny a la Fassina de Can Guineu.

logo
A l’acte van assistir els regidors de Cultura dels dos ajuntaments (Subirats i Sant Sadurní d’Anoia), Montse Medall i Lluís Ràfols, representants dels centres d’estudis sadurninencs i de Subirats, Maria Noya i Josep Amat, i la responsable de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Laia Sáez, qui va detallar els actes que han preparat per aquesta celebració com caminades històriques, activitats esportives, literàries i folklòriques.

Després que Maria Noya i Josep Amat repassessin els principals fets històrics que van tenir lloc ara fa 250 anys, en què Sant Sadurní va convertir-se en un municipi independent, el regidor de Cultura de Subirats, Lluís Ràfols, va posar l’accent en el fet que es tracta de dues poblacions complementàries, però força diferenciades, on Subirats té més pes agrícola i Sant Sadurní més pes comercial, i amb poblacions que comparteixen els serveis que ofereixen. “Entre les dues poblacions hi ha un intercanvi constant que, si haguessin seguit com un sol municipi, potser seríem una població més important i amb més pes, però ens hauríem despersonalitzat. I aquesta separació que en aquells moments va ser traumàtica amb el temps va ser positiu”, explicava Ràfols, que va remarcar l’oportunitat de futur que permet aquesta col•laboració. En paraules seves, aquest és “un any de retrobament per conèixer la nostra pròpia història i potenciar el coneixement de la societat civil de les dues poblacions”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Sadurní, Montse Medall, va clausurar l’acte destacant que es tractava d’un dels grans dies per a la regidoria i tot l’Ajuntament de Sant Sadurní, també pel de Subirats, perquè és la culminació de mesos de feina i és l’inici d’un seguit d’actes importants i interessants.

A continuació us deixem el vídeo de la presentació de Monste Medall:

 

Podeu consultar el programa d’actes del 250è aniversari de la segregació de Sant Sadurní i Subirats.

 

Fonts:

El cargol [febrer 2014]

La fura [febrer 2014]

Eix Diari [febrer 2014]

 

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!