BUSCADOR

Presentació dels actes de celebració del 250è aniversari de la independència de Sant Sadurní i Subirats

Presentació dels actes de celebració del 250è aniversari de la independència de Sant Sadurní i Subirats

El proper dilluns 27 de gener l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech d’Espiells acollirà la presentació dels actes de la commemoració, aquest 2014, del 250è aniversari de la independència de Sant Sadurní i Subirats.

L’acte, que començarà a dos quarts de 12 del migdia, comptarà amb la presència dels regidors de cultura d’ambdós municipis, Montse Medall i Lluís Ràfols, així com membres dels Centres d’Estudis sadurninencs i de Subirats, que participen activament en l’organització d’aquesta celebració.

subirats_castelldes13

El 7 de febrer de 1762 va aparèixer documentat per primera vegada el terme Sant Sadurní de Noya. La parròquia de Sant Sadurní es va desmembrar de la de Sant Pere de Subirats i es va convertir en parròquia lliure. Amb la separació es va abandonar la referència al terme de Subirats i es va optar per prendre el nom del riu que travessa Sant Sadurní.

Però no va ser fins el 16 de març de 1764 que finalment es va lliurar la reial cèdula que concedia la llicència i la facultat de la parròquia i vila de Sant Sadurní per governar-se per ella mateixa i separadament de la resta de parròquies, fet que es va institucionalitzar en un acte celebrat el 28 de maig d’aquell mateix any a la Casa del Comú.

logo

Font: www.santsadurni.cat [gener 2014]

[+] Centre d’Estudis Sadurninencs

[+] Centre d’Estudis Subiratencs