BUSCADOR

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS BUSCA 30 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR PER PARTICIPAR EN UN PROJECTE DE FORMACIÓ I INSERCIÓ LABORAL

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS BUSCA 30 JOVES EN SITUACIÓ D’ATUR PER PARTICIPAR EN UN PROJECTE DE FORMACIÓ I INSERCIÓ LABORAL

Durant 6 mesos, 30 persones joves de l’Alt Penedès, d’entre 18 i 24 anys, rebran formació teòrica i pràctica relacionada amb el món vitivinícola.

El Servei Comarcal de Joventut, en col·laboració amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat i la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, organitza una segona edició del projecte Fórmula Jove. Els objectius d’aquest projecte són facilitar el retorn dels participants al món educatiu i facilitar la seva inserció laboral.

Les persones joves que finalitzin amb èxit les 200 hores de formació tindran 4 acreditacions: Competències en tecnologies de la informació i la comunicació (certificat ACTIC), Peó auxiliar agrícola (de la vinya i de l’olivera), Carnet de conducció de tractor i Carnet de carretoner.

L’aprenentatge serà fonamentalment pràctic i inclourà el coneixement de l’entorn, la inserció laboral i la formació en un ofici com a auxiliar agrícola. La formació teòrica s’impartirà a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, de Sant Sadurní d’Anoia, i es basarà en la introducció a la vinya, la poda de producció, la plantació i la conducció del cep, la maquinària vitícola i la poda en verd. A més, es faran 70 hores de pràctiques en empreses del sector vitivinícola que col·laboren desinteressadament en el projecte.

La resta de sessions es faran a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, on també es faran les tutories grupals i individuals. En el projecte hi col·laboraran professionals d’altres serveis del Consell Comarcal i d’altres institucions de la comarca (Vinseum,  SAFAD, etc.).

Per participar en el projecte Fórmula Jove cal inscriure’s i participar en les entrevistes de selecció que es faran durant el mes d’octubre. Cal tenir entre 18 i 24 anys, estar en situació d’atur i no estar estudiant (tindran preferència les persones que no hagin finalitzat l’ESO). La inscripció s’ha de fer a través del web del Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (www.dinamo.cat).

El procés d’inscripció es tancarà un cop hagin estat seleccionats els 30 participants.