BUSCADOR

L’Ajuntament de Subirats organitza els actes per commemorar el Bicentenari de la Batalla d’Ordal i La Guerra del Francès

L’Ajuntament de Subirats organitza els actes per commemorar el Bicentenari de la Batalla d’Ordal i La Guerra del Francès

Els dies 13 i 14  de setembre de 2013, al poble d’Ordal, es commemorarà l’aniversari  d’un dels fets històrics de la Catalunya contemporània sobre el qual s’ha escrit més, junt amb les guerres carlines i la guerra civil. 

El 13 de setembre de 1813 va tenir lloc l’última victòria de l’exèrcit francès enfront de l’exèrcit espanyol i els seus aliats.

Amb la col·laboració dels ajuntaments de Cervelló i Vallirana i del Centre d’Estudis de Subirats (CESUB), l’Ajuntament de Subirats ha organitzat dos actes per commemorar el Bicentenari de la Batalla d’Ordal i La Guerra del Francès i ha editat un llibret informatiu.

El divendres 13 de setembre a les vuit del vespre s’inaugurarà l’exposició “Bicentenari de la Batalla d’Ordal i Guerra del Francès” a la sala d’actes de l’Ateneu Ordalenc, al poble d’Ordal. Aquesta exposició es podrà visitar al llarg de tot el cap de setmana.

En acabar la inauguració de l’exposició, els Srs. Ramon Arnabat, President de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) i Josep Mata, President del Centre d’Estudis de Subirats (CESUB), conduiran dues conferències amb l’objectiu d’explicar als assistents les dades més significatives tant de la Batalla d’Ordal com de la Guerra del Francès.

L’endemà, el dissabte 14 de setembre a les 12 del migdia, s’inaugurarà i descobrirà el monòlit que l’Ajuntament de Subirats ha dissenyat en record de la Batalla d’Ordal i que es col·locarà a la Creu d’Ordal (antiga N-340). L’acte es durà a terme al mateix lloc.

Tot seguit, els assistents gaudiran d’una actuació musical a càrrec del Trio Terres de Marca, amb els sons de la flauta, el violoncel i el clarinet.

Batalla d’Ordal by Ajuntament Subirats