BUSCADOR

El paisatge vitivinícola de Subirats i el Penedès és destacat a un congrés internacional celebrat al Japó

El paisatge vitivinícola de Subirats i el Penedès és destacat a un congrés internacional celebrat al Japó

Presentació a Kyoto (Japó) d'un estudi universitari sobre Enoturisme a Subirats i El Penedès #Subirats #CapitaldelaVinya #Enoturisme #Penedès

El passat 5 d’agost, la geògrafa japonesa Yuka Saito va fer una presentació sobre el paisatge vitivinícola del Penedès, en una conferència internacional organitzada per la Unió Geogràfica Internacional (International Geographical Union) que es va celebrar a Kyoto (Japó). Les activitats turístiques del municipi de Subirats, especialment les dedicades a la descoberta del paisatge com les Rutes Vitivinícoles de Subirats i les activitats complementàries adreçades a les escoles a càrrec de l’Aula de Natura de Subirats com l'”Itinerari Didàctic de la Vinya”, van ser destacades per la investigadora de la universitat de Kinjo-Gakuin, amb seu a la ciutat japonesa de Nagoya. Aquesta recerca va ser presentada com a continuació d’un estudi previ de la mateixa geògrafa sobre la Carta del Paisatge de l’Alt Penedès i el turisme del vi i el cava al Penedès, enfocat a la sensibilització sobre el paisatge gràcies a les activitats d’enoturisme, com una manera de potenciar els seus valors mitjançant les diverses experiències a posar en valor el territori, especialment vinculat amb la vinya. A continuació es pot veure la presentació realitzada.

Subirats és conegut com la Capital de la Vinya per ser el municipi, amb una extensió total de 56 km quadrats, amb la superfície més gran de Catalunya dedicada a aquest conreu fent un dels recursos turístics més importants les Rutes Vitivinícoles de Subirats: 34 km distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, bosc, masies, caves i cellers. Aquestes rutes, perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any per recórrer lliurement o de forma guiada. La majoria de rutes comencen des de l’Estació Vitivinícola de Lavern, a l’estació de rodalies RENFE Lavern-Subirats, i les podrem fer a peu, en bicicleta, en BTT, en Segway o a cavall. Contínuament s’ofereixen en aquest espai noves formes interessants per descobrir el Penedès i passejar tranquil.lament.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!