BUSCADOR

Resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya

Resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya

Junts+ ha tornat a guanyar a Subirats on ha obtingut el 38,5% dels vots, 7 punts més que el 2021. ERC ha acabat segon, amb el 18,9% dels vots, la tercera força més votada és el PSC, amb el 13,7% i tot seguit la CUP amb un 10,57%.

A diferència del conjunt de Catalunya, on ha guanyat el PSC de Salvador Illa, a Subirats els comicis han acabat amb Junts+ en primera posició. De fet, el partit de Puigdemont ja havia guanyat al municipi a les eleccions del 2021. Ara la formació ha millorat el resultat i ha obtingut un 38,5% dels suports. ERC és la segona força més votada, amb el 18,9% dels vots, mentre que el partit més votat al conjunt de Catalunya, el PSC, ha acabat en tercera posició. La CUP, amb el 10,5% dels vots, ha perdut força al municipi. Baixa 4,4 punts i és el quart partit més votat. I el primer cop que es presentava a unes eleccions catalanes, Aliança s’ha situat com a cinquena força més votada.

Pel que fa a la participació a Subirats, aquest cop ha baixat 3,2 punts respecte a fa tres anys. Aquest 12M han anat a votar un 64,8% dels de Subirats. Aquest cop, al municipi, s’ha anat a votar molt per sobre de la mitjana catalana: 6,9 punts més. I també ha superat la mitjana de la província de Barcelona. La participació final al conjunt de Catalunya ha estat del 57,9%.

Font: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA