BUSCADOR

Punt d’informació d’habitatge a Subirats

Punt d’informació d’habitatge a Subirats

Tens un habitatge buit o busques un habitatge per llogar?

L’Ajuntament de Subirats posa en funcionament un punt d’informació d’habitatge per poder resoldre dubtes i guiar la ciutadania en temes relacionats amb la cerca d’habitatges per llogar, en els tràmits que cal seguir per oferir el teu habitatge buit i trobar un possible llogater, i en ajuts de rehabilitació, entre d’altres.

L’horari d’aquest nou servei és:

De dilluns a divendres de 9 a 13 h i dimarts de 17 a 18 h, amb cita prèvia (cal trucar al telèfon de l’ajuntament, 938993011) 

Aquest servei s’ha posat en marxa després d’una formació que es va dur a terme aquest mes de febrer al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. En aquesta formació hi van participar diversos ajuntaments de la comarca i es va explicar àmpliament en quins aspectes el Servei Comarcal d’Habitatge pot ajudar la ciutadania acordant conjuntament com apropar aquest servei fins als municipis per poder informar i assessorar correctament les persones interessades sense necessitat de desplaçar-se a Vilafranca.

Alguns dels aspectes en els quals es pot oferir suport i informació són els següents:

  • Borsa d’habitatge de lloguer comarcal, està en funcionament des de l’any 2006 i dona servei a 15 municipis de la comarca.
  • Convocatòries anuals de subvencions per al lloguer en diferents franges d’edat. De 18 a 35 anys, de 36 a 64 anys i de més de 65.
  • Convocatòries de subvencions per a rehabilitació d’habitatges, i de millora energètica.
  • Assessorament en contractes de lloguer, durada, clàusules, augments de rentes indegudes, despeses de gestió, etc.
  • Assessorament en hipoteques, dificultats per pagar (EBP, PEEU, dació de pagament), hipoteca inversa, separacions, prèvia a la signatura, etc.
  • Assessorament d’ocupació, per finalització de contracte de lloguer, per execució hipotecària, sense
    títol habilitant, lloguer social.

Cal remarcar que és un servei molt ampli, adreçat a totes les persones, des de joves fins a gent gran, que principalment posa en contacte qui necessita un habitatge amb qui n’ofereix un de lloguer i s’ajuda a consensuar unes condicions adequades per a ambdues parts.