BUSCADOR

Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà

Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà

L’Ajuntament de Subirats i la cooperativa d’iniciativa social ACTUA han firmat un acord per reforçar la inclusió laboral i empoderament de dones en situació d’atur en els Àmbits Rural i Urbà.

El programa, que va començar el passat 17 de juliol amb la recerca de les dones participants, finalitzarà el 31 de maig de 2024 i ofereix tres itineraris específics: el general, que inclou un taller de competències transversals d’apoderament i reforç de la igualtat de gènere en els àmbits social i laboral, juntament amb una sessió informativa sobre el mercat laboral. L’itinerari d’Economia Verda, que incorpora un taller de competències en economia verda i una sessió centrada en les oportunitats laborals relacionades amb treballs en aquest àmbit. I finalment l’itinerari Digital, que ofereix un taller de competències en ocupacions digitals, acompanyat d’una sessió que explora les perspectives laborals en el sector digital.

Cada participant del programa haurà de complir amb una sèrie d’accions obligatòries en l’itinerari, que inclouen una entrevista inicial, un diagnòstic d’ocupabilitat, tallers específics, sessions informatives sobre el mercat laboral, orientació personalitzada i accions per a la recerca activa de feina.

Mitjançant un conveni de cessió d’espais, el municipi proporciona llocs adequats per dur a terme les activitats del programa, facilitant així un entorn propici per a l’aprenentatge i el desenvolupament professional de les participants.

Si alguna dona està interessada a unir-se a aquest projecte i rebre suport en la seva recerca de feina, se l’anima a posar-se en contacte a través del correu electrònic: bbelles@actua.coop. Aquesta col·laboració entre Subirats i ACTUA reflecteix el compromís conjunt d’apoderar les dones i promoure la igualtat de gènere en l’àmbit laboral i social.

Aquest programa ja s’ha fet en d’altres municipis del Penedès com Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Sant Quintí de Mediona i  Vilafranca. El programa que promou el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, vol preparar la inserció d’unes quaranta dones dins el món laboral. Per formar part d’aquest projecte han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i empadronades en municipis anteriorment anomenats.