BUSCADOR

Presentació del llibre “Subirats, Capital de la vinya”

Presentació del llibre “Subirats, Capital de la vinya”

L’Ajuntament de Subirats ha publicat el llibre “Subirats, Capital de la vinya”, una nova edició que vol posar en valor el coneixement local sobre el municipi.

De llibres sobre Subirats ja se’n han publicat d’altres però es va considerar que calia editar un nou llibre amb informació més actualitzada.

L’edició del llibre ha anat a càrrec d’en Ramon Nadal i el veí de Lavern, Lluís Ràfols, que han coordinat la selecció dels temes, els textos i les fotografies que il·lustren el llibre.

S’ha comptat a més amb la col·laboració de la fotògrafa penedesenca Maria Rosa Ferré i, sobretot, del Centre d’Estudis de Subirats per a la redacció dels textos amb veïns i veïnes que han col·laborat, aportant el seu coneixement.

També Arqueovitis i l’Institut Paleontològic Miquel Crusafont que han redactat els articles de cadascun dels jaciments, on des de fa uns anys que hi estan treballant.

Un dels aspectes que més destaca del llibre és que posa en valor als nuclis del municipi, explicant com s’originaren i la seva història, per entendre com a dia d’avui Subirats és com és, amb la seva complexitat de riquesa i de pobles que fan més gran el municipi, amb l’activitat cultural i social que s’hi mou.

Per presentar el llibre a la ciutadania s’han previst tres trobades que  aniran a càrrec de l’editor Ramon Nadal i el coordinador Lluís Ràfols, amb les intervencions d’alguns dels autors de diferents articles del llibre.

  • Dissabte 6 de maig, 19.30 h, Centre Agrícola de Sant Pau
  • Dissabte 13 de maig, 19.30 h, local Subigran d’Ordal
  • Diumenge 14 de maig, 12.00 h, Ateneu de Lavern