BUSCADOR

Prestació d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA)

Prestació d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA)

Ajut econòmic per al pagament de productes i serveis que contribueixin a l’autonomia personal de les persones amb discapacitat, en millorin la qualitat de vida i fomentin la seva integració social.

Període: convocatòria d’ajuts per a les despeses de 2021, 2022 i 2023.

El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud és des de les 9 h del dia 31 de març fins a les 14 h del dia 15 de maig de 2023.

Requisits importants:

  • Tenir reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% abans d’haver fet 65 anys.
  • Si la persona beneficiària té 65 anys o més i una altra comunitat autònoma li ha reconegut la condició de persona amb discapacitat, cal que acrediti que el reconeixement d’aquesta condició es va produir abans que fes 65 anys.
  • La sol·licitud de valoració o de revisió del grau de discapacitat ha de ser anterior a la publicació de l’Ordre d’aquesta convocatòria al DOGC (30 de març de 2023).
  • A més, el reconeixement de la condició legal de persona amb discapacitat s’haurà de produir com a tard durant els dos mesos següents a la data en què acaba el termini de presentació de sol·licituds (15 de maig de 2023).
  • En el cas de menors de sis anys, els serveis de valoració i orientació han d’haver considerat que el retard del desenvolupament maduratiu de la persona sol·licitant pot ocasionar-li una discapacitat residual en el futur.
  • Ser persona beneficiària d’una pensió de la Seguretat Social d’incapacitat permanent en grau d’invalidesa total, absoluta o de gran invalidesa.
  • Abans dels 65 anys, ser pensionista de classes passives amb una pensió per incapacitat permanent  o inutilitat per al servei.

Més informació a: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Prestacio-datencio-social-a-les-persones-amb-discapacitat-PUA