BUSCADOR

1a Festa de l’Esport de Subirats

1a Festa de l’Esport de Subirats

El passat 10 de febrer el Centre Agrícola de Sant Pau va acollir la 1a Festa de l’Esport de Subirats, un acte organitzat per l’Ajuntament de Subirats per a reconèixer els esportistes, equips, entitats esportives, directius i entrenadors vinculats al municipi de Subirats que hagin tingut una actuació destacada durant l’any 2022.

Prèviament a aquest acte, entre desembre i gener, es va obrir un termini on les entitats esportives del municipi i tota la població podien presentar propostes d’equips o persones candidates a ser premiades, posteriorment una Comissió integrada pel tècnic d’esports, el regidor d’esports i un membre de cada grup municipal, es va encarregar de decidir les persones i entitats guardonades.

La festa va estar presentada i dirigida per l’Albert Sardà, atleta del municipi de Subirats.

En aquesta primera edició es va reconèixer i premiar a:

  • Millor entitat en la promoció de l’esport base:

 U.E Subirats, entitat Creada l’any 2014, va  integrar el bàsquet Subirats (que ja havia estat creat l’any 1990) com a secció dins de l’entitat. Amb 12 equips d’esport base actualment te uns 200 esportistes repartits entre els diferents equips de les seccions de futbol i bàsquet. 

  • Millor equip de categories d’esport base:

 Prebenjamí  U.E Subirats, per representar al club en els Jocs Esportius de l’Alt Penedès.

  • Millor entitat esportiva en la promoció de l’esport femení: 

L’esport femení de la U.E Subirats, per les seccions de bàsquet i futbol base, i l’Equip sènior femení de futbol per la seva creació i continuïtat des de fa 3 temporades.

  • Equip més destacat: 

C.F Can Cartró, campió de lliga de la categoria 4ª catalana, i a un pas de disputar la final de la Copa Catalunya Amateur 2022, sent l’equip comarcal que més lluny ha arribat en aquesta competició des que es disputa amb l’actual format.

  • Reconeixement a la seva trajectòria: 

U.E Sant Pau, Club fundat l’any 1973  i per fomentar el futbol  al municipi, aquest 2023 celebra el seu 50è aniversari, fet pel qual també seran premiats en la propera edició de la festa de l’esport.

  • Reconeixement a la seva trajectòria: 

C.F.S Ordal, Club fundat l’any 1978, per fomentar el futbol  sala al municipi, durant moltes temporades amb equips de futbol sala base, es un esport molt arrelat i vinculat a Ordal.

  • Fet esportiu més destacat: 

Torneig de futbol solidari U.E Subirats amb recaptació d’aliments on participen tots els seus equips i convidats vinguts de  tot Catalunya, i on els jugadors i les jugadores dels equips participants col·laboren fent donacions d’aliments  que ajuden a cobrir les necessitats de les famílies que estan passant per una situació complicada.

  • Aniversari activitat: 

Associació Cursa les Caves de Lavern, per la 10ª edició de la cursa de les caves de Lavern a les curses de 5km i 10km,  fa sis anys que realitzen la cursa de muntanya Serralats i quatre  la caminada popular, a Lavern el primer cap de setmana de novembre veuràs molts esportistes amb un dorsal, i també veuràs a tot un poble implicat per fer-te sentir com a casa.

  • Empreses que promouen o realitzen activitats vinculades amb l’esport dins del municipi: 

Bikemotions, Ubicada a l’estació de tren de Lavern-Subirats,  empresa de lloguer de bicicletes elèctriques i convencionals de muntanya i de passeig, per a grans i per a infants, especialitzada en dissenyar, promocionar i comercialitzar rutes per Subirats i el Penedès, amb una atenció personalitzada i molt lligada al territori. L’any 2022 van ser els guanyadors del projecte Europeu MEDUSA, que promou el desenvolupament i la promoció del turisme d’aventura sostenible al mediterrani.

  • Millor resultat en l’àmbit autonòmic, nacional o internacional: 

Ot Font Fernandez, Representant al Club Patinatge Artístic Torredembarra en la disciplina SOLO DANCE categoria junior aquest 2022 va assolir: la 1a posició al Campionat Territorial de Tarragona,1a posició al Campionat de Catalunya, 1a posició al Campionat d’Espanya, 2a posició al Campionat d’Europa celebrat a Andorra, 4a posició a la Semifinal World Cup  celebrat a Itàlia, i la 3a posició a la final World Cup celebrat a  Alemanya.

Otger Martí Ferret, Campió de Catalunya de Trial nens 2022 – categoria base – amb l’equip Junior Team Maria Giró, Sots campió de Catalunya trial open 2022- categoria open 125 –amb l’equip junior Team Maria Giró, Campió d’Espanya de Trial 2022 categoria Juvenil B amb l’equip TRS Moto Club Piera Scan Team.

Nico Rodríguez Martí, Sots campió de Catalunya de Trial nens 2022 – categoria base – amb l’equip Junior Team Maria Giró. Tercer classificat d’Espanya de Trial 2022 categoria Juvenil B amb l’equip TRS Moto Club Piera Scan Team

Arnau Viladoms Ayala, Atleta del Club Esportiu  Penedès, en la categoria Aleví aquest 2022 ha quedat, 1er classificat Cros escolar dels Monjos, 1er classificat Cros escolar de les Cabanyes,1er classificat Cursa del Margalló Olivella, 1er classificat Cros escola La Pau, 1er classificat 39è cros Vila-Seca, 1er classificat cursa popular Ski Club Camprodon, 2on classificat Cursa Milla Urbana Molí d’en Rovira, 2on classificat  Cursa de Nadal Sant Sadurní d’Anoia 5 Km, 2on classificat  Cursa de Nadal Sant Sadurní d’Anoia 700 m

Emma Navalón Font, Medalla d’or Open de Catalunya MMA de  Muay Thay en la categoria de més de 60kg.

Nerea Navalón Font, Medalla d’or Open de Catalunya MMA de  Muay Thay en la categoria de més de 30kg, medalla d’or al torneig triangular de Catalunya de taekwondo en la categoria cadet cinturó groc.

Alba Pérez Gonzalez, Gimnasta del Club Rítmica Vilafranca al 2022 ha estat Campiona de Catalunya de gimnàstica rítmica de conjunts de nivell escolar en  categoria Aleví.

Jaume Grimau Martí, atleta del Club Esportiu Penedès al 2022 ha estat 3r Classificat absolut campionat Catalunya Ultra trail.

David Noya Casanovas, Al 2022 ha estat Campió de Catalunya de motocross MX1, i ha participat al campionat d’Espanya Elite.

Arnau Ribas Barberan, Jugador del Club Patí Vilafranca al 2022 ha estat campió de la copa de la princesa (competició on participen els primers classificats de la primera volta de la lliga regular – 4 equips – en format semifinal i final),Ha aconseguit l’ascens a ok lliga (màxima categoria hoquei patins a Espanya) i ha estat convocat amb la selecció catalana masculina absoluta

  • Menció especial: 

Hugo Pérez Gonzalez, per la seva trajectòria esportiva Va començar a jugar a futbol a les files de l’U.E. Sant Pau , posteriorment, a les categories inferiors de l’U.E. Subirats fins a Benjamins, va continuar durant quatre anys a la Fundació Athletic Vilafranca on va aconseguir un campionat de Lliga i un ascens de categoria, d’aquí fa ver el salt al Reial Club Deportiu Espanyol on porta jugant dues temporades. Actualment juga al cadet B d’aquest equip i ha estat convocat cinc vegades amb la selecció catalana sub14.

Juan Francisco de Tena Caballero “Tena”, per la seva trajectòria a l’entitat  U.E Subirats, com a Coordinador Esportiu  durant 6 temporades, on ha contribuït molt positivament al creixement  i consolidació de l’entitat al Municipi.

Joan Vendrell Amat “Mensi”, per la seva vinculació a l’esport del municipi fent créixer l’esport a Subirats. Malauradament el Mensi ens va deixar l’abril del 2016, va recollir el premi la seva família. El bàsquet Subirats i el Mensi són una història comuna, enredat pel Josep Marimon, en un dinar a Cal Pau Xic va començar a col·laborar fent les actes dels partits.  Als partits que es feien a casa hi havia d’haver algú que prengués acta i un altre que controlés el cronòmetre. El Joan Mallofré portava el cronòmetre i el Mensi l’acta. Posteriorment  va entrar a la Junta i on va ser president durant nou anys, durant aquesta etapa es va obrir  l’escola de bàsquet, que més endavant  es va fusionar amb la de futbol creant  la Unió Esportiva Subirats. La temporada 95-96 el bàsquet Subirats es va fusionar amb el Xamba; formant el Xamba – Subirats. Aquest fusió es va fer per poder donar continuïtat a les jugadores al acabar  les categories d’esport base que es podien fer a Sant Pau. Durant molt anys va combinar tasques amb el bàsquet i futbol de Subirats, amb tasques de delegat d’equip primer al Xamba i després al Casal de Vilafranca, sempre de la mà del Josep Marimon i de la Laura Rafecas.

Volem agrair la presència de totes les persones assistents a aquesta primera festa que pretén ser una trobada anual entre les persones del món de l’esport del nostre municipi.

Galeria d’imatges de la 1a Festa de l’Esport de Subirats