BUSCADOR

Campanya “Lloguer positiu”

Campanya “Lloguer positiu”

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PRESENTA LA CAMPANYA “LLOGUER POSITIU”

El Servei Comarcal d’Habitatge vol connectar amb propietaris que estiguin pensant a llogar habitatges a la comarca i busquin informació.

La consellera comarcal d’Habitatge, Sílvia Pérez, i el cap del Servei Comarcal d’Habitatge, Joan Rodríguez, van presentar la campanya “Lloguer Positiu”.

La consellera va explicar que “fa 15 anys que el Servei d’Habitatge del Consell Comarcal té la Borsa d’Habitatge de Lloguer. Fins ara ens hem donat a conèixer bàsicament a través de les recomanacions personals, però fem aquesta campanya perquè tenim una demanda sostinguda de 100-150 persones que volen llogar un habitatge a la comarca i no els podem donar resposta”.

A l’Alt Penedès no hi ha molts pisos de protecció oficial, però sí molts habitatges buits que es podrien llogar i no es lloguen. Un habitatge buit és una preocupació (pel risc d’ocupació il·legal) i una despesa per al propietari.

Per això, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha creat la web www.lloguerpositiu.cat, un portal d’entrada per contactar amb el Servei d’Habitatge, i ha posat en marxa una campanya de màrqueting digital i altres accions de difusió per intentar mobilitzat aquest parc d’habitatges buits i donar resposta a la demanda d’habitatge de lloguer.

Joan Rodríguez, cap del Servei Comarcal d’Habitatge, va explicar “Se’ns coneix sobretot pels ajuts per al pagament del lloguer i per l’assessorament sobre hipoteques, però toquem molts altres temes. (…) Molta gent no sap que pot llogar el seu habitatge a través del Consell Comarcal, però actualment tenim més de 200 lloguers vius i cada any signem entre 40 i 50 nous contractes”.

El Consell Comarcal posa condicions i ofereix avantatges als propietaris i llogaters que lloguen a través de la Borsa d’Habitatge de Lloguer (hi ha un topall per al preu del lloguer, es garanteix el cobrament de la renda al propietari, s’ofereix una assegurança de la llar gratuïta, s’atorguen microcrèdits a fons perdut per condicionar l’habitatge, es facilita la tramitació de tota la documentació necessària per llogar, es fa un seguiment del contracte i un tancament a la seva finalització, entre d’altres).

Sílvia Pérez va afegir “busquem una relació contractual justa, que no generi problemes i que duri en el temps; volem transmetre la idea que llogar a través del Consell Comarcal pot ser una experiència tranquil·la i positiva, tant per als propietaris com per als llogaters, per això parlem de “Lloguer Positiu”. Volem contactar personalment amb particulars o promotors que estiguin pensant a llogar; que vinguin a informar-se sense compromís”.

ENTREVISTA SÍLVIA PÉREZ CAMPANYA LLOGUER POSITIU