BUSCADOR

Acte de reparació jurídica a les víctimes del franquisme

Acte de reparació jurídica a les víctimes del franquisme

L’Ajuntament i el Centre d’Estudis de Subirats CESUB han organitzat un dels primers actes a Catalunya i el primer al Penedès per reparar i retre homenatge als veïns i veïnes del municipi que van ser sotmesos a judici i condemnats pel franquisme en represàlia per les seves idees polítiques.

La Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme aprovada el 2017 pel Parlament de Catalunya, que anul·la simbòlicament els judicis del franquisme i publica el nom de tots els represaliats.

El centre d’estudis de Subirats, CESUB, va trobat fins a 55 persones de Subirats que es van trobar en aquesta situació. N’han consultat i fotografiat els seus expedients a l’Arxiu Militar de Barcelona, i han contactat amb els familiars de tots els que han pogut.

Serà un acte obert a tothom amb parlaments institucionals i es farà el lliurament dels certificats exculpatoris als familiars de les víctimes amb acompanyament de diverses peces musicals en directe.Es farà a la plaça de l’1 d’Octubre de Sant Pau d’Ordal, davant l’Ajuntament.