BUSCADOR

Campanya “Dona vida a l’orgànica”

Campanya “Dona vida a l’orgànica”

Per al 2021 la Mancomunitat s’ha fixat l’objectiu d’augmentar la quantitat i la qualitat de la fracció orgànica que recull, per tal de recuperar el màxim de brossa orgànica que es diposita incorrectament al rebuig, i poder reciclar-la i convertir-la en compost.

Per aquest motiu, s’està duent a terme la campanya “Dona Vida a l’Orgànica”, i es treballa per incrementar la participació de la població en aquesta recollida i així com per formar als grans generadors per millorar la seva gestió d’aquest residu tant valuós.

El compostatge és una opció ecològicament responsable i sostenible per a gestionar els nostres residus orgànics ja que el compost aporta molts beneficis als nostres sòls a l’incrementar la matèria orgànica, n’augmenta l’activitat biològica i la biodiversitat, en millora l’estructura i retenció hídrica, prevenint així la seva erosió i degradació. L’ús del compost afavoreix l’economia circular, perquè dona una nova vida a un residu i contribueix a mitigar la lluita  contra el canvi climàtic, ja que estalviem l’emissió de gasos d’efecte hivernacle que es produeixen si la brossa orgànica es gestiona com a rebuig a en dipòsits controlats.

Des de l’Ajuntament de Subirats periòdicament es realitzen tallers d’autocompostatge, en les que s’explica com fer-ho i es fa entrega del material necessari de forma subvencionada (amb un preu reduït) . Qui ho desitgi es pot apuntar a la llista d’interessats i l’avisarem pel pròxim taller (enviar mail a mediambient@subirats.cat o trucant a l’Ajuntament: 93 899 30 11)