BUSCADOR

Pla especial Neucat per possibles nevades els propers dies

Pla especial Neucat per possibles nevades els propers dies

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, correspon posar el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en situació de Prealerta.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que es preveuen nevades a la meitat sud durant el dia de demà, dijous. A l’extrem sud es podran acumular gruixos superiors als 5 cm per sobre dels 600 metres i superiors als 10 cm per sobre dels 900 metres. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada és extensa. La neu pot arribar també esporàdicament fins al nivell del mar. A la matinada de divendres aquest episodi de neu s’acabaria i s’iniciaria un nou episodi al vespre, també a les comarques de l’extrem sud.

Per dissabte es preveuen nevades que durant la primera part del dia afectarien la meitat sud de Catalunya i que després s’estendrien a tot el territori català. El gruix seria de més de 10 cm a cotes superiors a 800 metres i d’uns 2 cm a cotes baixes. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada seria general. A nivell del mar podria haver alguna precipitació feble en forma de neu.

Enllaços per a la població

 Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l’enllaç

http://interior.gencat.cat/nevades

 Consells per a transportistes

 Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulteu l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigueu contínuament informats de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat).

Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica a http://bit.ly/2Fgz6h1

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l’activació del Pla.