BUSCADOR

Estiu en família a Subirats

Estiu en família a Subirats

L’estiu és l’estació de l’any per gaudir en família del temps lliure i Subirats ofereix entorns ideals per fer activitats de lleure; rutes a cavall, visites i rutes per descobrir el patrimoni local, petits pobles amb racons bonics, passejades pels espais fluvials del Camí del Riu i un mercat singular obert cada cap de setmana dels mesos d’estiu.

Pel seu elevat interès paisatgístic i patrimonial recomanem la visita  al conjunt arquitectònic format per Castell de Subirats i el Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa al seu costat. El castell, que dóna nom al municipi, es troba dalt d’un cingle a 300 metres d’altitud, la seva existència està datada des de principis del segle X, el santuari es troba al peu mateix del castell  i té el seu origen a l’església de Sant Pere de Subirats. El castell disposa d’un mirador d’on gaudir d’esplèndides vistes de la plana del  Penedès i de les muntanyes que l’envolten, destacant, molt especialment, les muntanyes de Montserrat i l’interessant nucli medieval de Torre-ramona. La millor manera de conèixer la història del castell més antic del Penedès i símbol de Subirats és a través de la visita guiada que fem cada primer dissabte de mes.

L’Oficina de Turisme de Subirats també ofereix altres rutes guiades per Subirats, podeu endinsar-vos a conèixer el poble medieval de Torre-ramona, on visitareu l’església de Sant Joan Sesrovires, la casa taller de la pintora Cathrine Bergsrud, el recinte emmurallat i patí interior del Palau Gralla i la Confraria del Cava Sant Sadurní. Podeu viure la darrera defensa republicana enfront de l’avenç franquista visitant el Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona des d’on ens endinsem al bosc per mostrar el patrimoni oblidat i desconegut d’una part de la nostra història. També existeix una ruta a peu per passejar per Sant Pau d’Ordal i descobrir l’origen de l’Esperanto a Subirats.

Les visites i rutes guiades es complementen amb l’entorn vinícola del municipi i les propostes i visites en família que ofereixen els cellers de Subirats. També el Mercat del Préssec d’Ordal és parada obligatòria per delectar-vos de les olors, els colors i els sabors de l’exquisit préssec d’Ordal, conreat al municipi.

Per arrodonir una escapada en família a Subirats trobareu restaurants familiars de tracte amable en petits pobles amb racons bonics, i una àmplia oferta d’allotjaments rurals per gaudir del confort i les zones comunes on jugar i passar-ho bé.

Trobareu més informació per planificar la vostra escapada en família al web www.turismesubirats.cat

Dia Hora Durada Visita o Ruta
Tots els dies de la setmana A partir de les 10h 1 o 2 hores Ruta a cavall per Subirats
Cada primer dissabte de mes A les 10.30 i 12 hores 1 hora i 15 minuts Visita al Castell de Subirats
Cada segon diumenge de mes 11 hores 2 hores Ruta Torre-ramona, sorprenent i misteriosa
Cada tercer diumenge de mes 11 hores 2 hores Ruta Última Defensa de Barcelona
Cada quart dissabte de mes A les 12 hores 1 hora i 30 minuts Ruta de l’Esperanto a Subirats