BUSCADOR

L’ADF Subirats, entre d’altres, premi Torres & Earth al voluntariat

L’ADF Subirats, entre d’altres, premi Torres & Earth al voluntariat

Miguel A. Torres ha lliurat els premis de la primera edició d’aquest certamen, i ha instat les ADF a fer més accions per frenar l’escalfament global

El celler Torres ha lliurat aquest dimecres al migdia al Penedès els I Premis Torres & Earth al Voluntariat, un certamen creat per reconèixer la feina que fan les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya (ADF), i per animar-les a crear projectes que millorin la sostenibilitat ambiental.

Miguel A. Torres, president del celler i impulsor del programa ambiental Torres & Earth, ha fet entrega dels guardons en un acte presentat pel meteoròleg Tomàs Molina, que ha estat un dels membres del jurat dels premis, juntament amb set persones més. Al lliurament de premis hi han assistit unes cinquanta persones, la gran majoria voluntaris de diferents ADF del país.

En total s’han lliurat sis guardons, quatre dels quals han anat a parar a agrupacions penedesenques. L’ADF de Sant Sadurní s’ha endut un segon premi, dotat amb 1.500 euros, pel projecte ‘El bosc i hort de les escoles’, que proposa una nova manera d’ensenyar als nens. “En aquest espai, els alumnes no només aprenen ciències naturals, sinó que se’ls educa en altres matèries”, ha explicat Xavier Xortó, responsable de l’ADF sadurninenca. Des que es va posar en marxa ara fa un any, per aquest espai han passat un bona colla d’alumnes dels centres escolars de la capital del cava, i la idea és que tingui continuïtat en el futur.

Del Penedès també han estat premiades les ADF de Pontons, la de Subirats, i la de Clot de Bou (La Bisbal del Penedès, Masllorenç i Albinyana), amb un accèssit cada una. La primera es va presentar al certamen amb una proposta per crear un sistema de generació d’aire per als vehicles, que permetria reduir les emissions de CO₂. A la segona se li ha reconegut la feina feta amb la instal·lació d’un sistema de càmeres de videovigilància forestal al municipi de Subirats, que permet reduir les sortides amb vehicles per controlar el territori. L’ADF Clot de Bou, per la seva banda, ha estat reconeguda amb un accèssit per una proposta que es basa a utilitzar un humectant agrícola per duplicar la capacitat extintora de l’aigua.

Per altra banda, l’ADF de Sitges ha guanyat el primer premi del concurs, amb un projecte per impulsar una nova tipologia de basses d’aigua contra incendis; i l’ADF Llinars del Vallès ha estat guardonada amb un segon premi per un projecte que preveu construir una bassa que aprofitarà l’aigua de pluja per lluitar contra el foc i millorarà l’entorn.

Durant el seu parlament, Miguel A. Torres ha agraït la participació de les 14 ADF que s’han presentat a aquesta edició dels Premis Torres & Earth al Voluntariat i ha lloat la tasca que fan per protegir el territori, el paisatge i el medi natural. “El canvi climàtic ens afecta a tots i no podem quedar-nos de braços plegats. Qualsevol acció encaminada a reduir les emissions de CO₂, per petita que sigui, és benvinguda perquè la suma de totes aquestes accions tindrà un impacte en la lluita contra l’escalfament global”, ha comentat el president de Família Torres.

Els Premis Torres & Earth al Voluntariat s’emmarquen en el programa ambiental que el celler del Penedès va posar en marxa el 2008 amb l’objectiu de reduir les emissions de CO₂. L’any passat la xifra havia disminuït un 27,6% per ampolla en tot el seu abast, des de la vinya fins al destí final, respecte de deu anys enrere.

Font de la informació: El 3 de vuit