BUSCADOR

Passejada en època de verema a la Capital de la vinya

Passejada en època de verema a la Capital de la vinya

El dissabte dia 7 i el diumenge dia 8 de setembre torna a Subirats la Passejada en època de verema per la Capital de la vinya. Una passejada guiada organitzada per Turisme de Subirats que descobreix el paisatge de vinya durant la temporada de la verema; l’activitat més important pel cicle de la vinya.

És una bona oportunitat per conèixer les tasques de la verema, quan els pagesos recullen el fruit de tot l’any, i també els secrets d’algunes masies del municipi i de l’art de la pedra seca. La passejada passa a prop de masies històriques, així com d’un forn de calç i marges de pedra seca, segueix un tram de la ruta enocultural del Mirador fins arribar al Miravinya La Bardera un dels punts de més interès on es pot contemplar el paisatge de vinya al Penedès.

El punt de trobada de l’activitat és l’Oficina de Turisme de Subirats situada a l’estació de tren de Lavern-Subirats, té accés en transport públic a través de la línia R4 de Rodalies de Catalunya; parada de Lavern –Subirats. Des de Vilafranca del Penedès, el tren que va a Barcelona para a Lavern-Subirats a les 11.08h, i de Sant Sadurní d’Anoia, direcció a Vilafranca arriba a la mateixa hora. L’hora de sortida de la passejada serà a les 11.15 hores, per tal que es pugui arriba al punt d’inici utilitzant el transport públic.

La passejada recorrerà camins entre vinyes del cor del municipi, per veure els diferents paisatges que es poden contemplar a Subirats, passant per elements rellevants de la cultura vitivinícola, les masies, o la mateixa pedra seca. En acabar la ruta es podrà fer una degustació d’una copa de cava de les varietats més singulars del Penedès, la parellada, el macabeu i el xarel·lo, dels cellers de Subirats.

L’activitat té un preu de 5 euros i inclou guia i degustació d’una copa de cava. El recorregut és d’uns 6 quilòmetres aproximadament, dificultat mitjana-baixa, i recomanem portar calçat adient i gorra. Per a més informació podeu contactar amb l’Oficina de Turisme de Subirats, al telèfon 93 899 34 99 o bé per correu a info@turismesubirats.cat.