BUSCADOR

Camp de treball: Més enllà de la vinya: el llegat de la pedra seca

Camp de treball: Més enllà de la vinya: el llegat de la pedra seca

El proper dissabte 20 de juny, al migdia, es dona la benvinguda al municipi als joves participants al camp de treball, amb un acte al Subijove d’Ordal.

Entre els dies 19 de juliol i 2 d’agost es durà a terme el camp de treball “Més enllà de la vinya: el llegat de la pedra seca” organitzat conjuntament per la Direcció General de Joventut de la Generalitat, Fundesplai, el Centre d’Estudis de Subirats (CESUB) i l’Ajuntament de Subirats.

Vint-i-quatre joves catalans juntament amb tres monitors participaran en aquest camp, que planteja la intervenció transversal en el medi social i natural a través d’actuacions de manteniment i senyalització de diferents estructures de pedra seca deteriorades i actuacions sobre l’entorn natural; la restauració d’una estructura de marges i de vinyes a la zona d’El Pago, així com la neteja i adequació del camí de la Ruta “Última Defensa de Barcelona” de la Guerra Civil en són les tasques principals. Tot i així, es realitzaran tasques de foment de la biodiversitat en el medi natural, com ara la col·locació de caixes niu a zones forestals o la construcció de refugis per a conills de bosc.

Els joves participants a l’activitat viuran aquests dies a l’Escola Montcau d’Ordal i participaran a activitats diverses al municipi de Subirats, com la visita a unes caves, una sortida a Vilafranca del Penedès, la visita guiada al Castell de Subirats, es remullaran a la piscina d’Ordal, faran una visita al Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona (CIUDEB) al Pago, així com també col·laboraran en l’organització d’activitats conjuntes amb els joves del municipi.

És el primer any que es celebrarà aquest camp de treball a Subirats i hi ha voluntat que  es pugui repetir els propers anys en noves edicions realitzant tasques i activitats similars.