BUSCADOR

Instal·lació de 9 desfibril·ladors a Subirats

Instal·lació de 9 desfibril·ladors a Subirats

El passat mes de setembre van entrar en funcionament nou desfibril·ladors al municipi de Subirats.

El projecte de cardioprotegir el municipi compta actualment  amb 11 aparells, 9 instal·lats en diferents nuclis urbans i 2 equips més portàtils.

Els 9 que es troben a la via pública estan disponibles les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Els desfibril·ladors a la via pública són essencials per tal de poder salvar vides, però cal tenir en compte que no són una joguina. A més, alguns dels DEA són capaços de realitzar automàticament una trucada al 112 i disposen de geolocalització per tal que l’ajuda sanitària ens pugui trobar ràpidament.

Els desfibril·ladors són aparells d’ús públic, amb un sistema automàtic, senzill, modern i fible, que els pot fer servir qualsevol persona en qualsevol moment i que permeten actuar en cas d’aturada cardiorespiratòria. Una actuació precoç i eficaç amb l’ajuda d’un DEA i de persones formades, és decisiva davant d’una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida.

Aquest projecte es vol complementar amb tallers d’autoprotecció, i de suport vital bàsic i DEA gratuïts oberts a la ciutadania.

Dissabte 12 de gener és realitzaran dues sessions formatives d’una hora obertes a la ciutadania, per explicar com actuar davant d’un cas real i el funcionament dels desfibril·ladors.

Sessions formatives dissabte 12 de gener:

    • De 10.00h a 11.00h al Centre Cultural de Sant Pau d’Ordal
    • D’12.00h a 13.00h a l’Ateneu d’Ordal

Descarrega aquí el plànol de Subirats amb la ubicació de tots els desfibril·ladors.