BUSCADOR

Inscripció explotacions avícoles per l’autoconsum

Inscripció explotacions avícoles per l’autoconsum

Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ens han fet arribar la següent comunicació per informar a tots els Subiratencs que tinguin aus d’autoconsum a casa seva.

Les explotacions avícoles per a autoconsum son activitats tradicionals molt arrelades a l’entorn rural que, per les seves característiques, es evident que no poden estar subjectes als mateixos requisits que els establerts per a la resta d’explotacions ramaderes.

No obstant, aquestes explotacions d’autoconsum no estan exemptes de perills sanitaris i de salut publica, i poden representar, sota determinades circumstàncies, una font potencial de focus de malalties que comprometin la sanitat animal i la viabilitat de la resta d’explotacions avícoles, com va ser el cas del brot d’influència aviària de l’any 2017 a Catalunya. Amb l’objectiu de minimitzar els riscos esmentats, es necessari recordar i informar la obligació d’inscriure aquestes activitats al Registre d’explotacions ramaderes de Catalunya. Amb la finalitat de garantir la inscripció al Registre i les condicions de bioseguretat de les explotacions avícoles d’autoconsum, es necessari informar-les que, a més d’inscriure’s en el Registre, han de disposar de mitjans o instal·lacions per a poder confinar les aus, sobretot en situacions d’especial risc sanitari.