BUSCADOR

Arriba a la Capital de la Vinya el 13è Subirats Tasta’l

Arriba a la Capital de la Vinya el 13è Subirats Tasta’l

El proper diumenge 26 de novembre, d’11 a 15 hores, la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal, acollirà la tretzena edició d’una de les fires de vins, caves i productes de la terra més importants de la comarca.

L’Ajuntament de Subirats té el plaer de presentar-vos una nova edició del Subirats Tasta’l.

La fira de vins, caves i productes de la terra que s’organitza conjuntament des de les regidories de Promoció Econòmica i Turisme, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, arriba enguany a la seva tretzena edició.

Aquest 2017 ha estat per Subirats un any de celebració. Hem commemorat els 1.100 anys del Castell de Subirats amb un calendari d’actes replet de propostes culturals que han convidat a la participació de tota la ciutadania, tant de Subirats com dels municipis veïns.

Com no podia ser d’altra manera, el 13è Subirats Tasta’l també recordarà aquesta fita històrica i tota la decoració de l’edició d’enguany serà en relació al Castell de Subirats i els seus 1.100 anys d’història.

El Subirats Tasta’l és una fira per gaudir en família. És l’aparador per excel·lència dels productes de proximitat i qualitat que s’elaboren al municipi i es consolida any rere any com a punt de trobada de professionals i amants de la cultura enogastronòmica.

El Subirats Tasta’l es complementa amb altres activitats lúdiques que fan d’aquesta fira un esdeveniment de referència a la comarca on hi pot participar tota la família.

L’encarregat d’inaugurar el 13è Subirats Tasta’l serà enguany el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. L’acte oficial d’inauguració es farà a les 11 del matí a la sala de Plens de l’Ajuntament de Subirats. A continuació, la comitiva es desplaçarà a peu fins a la plaça Subirats.

Pel que fa a les activitats complementaries, destaca l’exposició dels artistes de Subirats que s’ubicarà a la sala del Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal i el concert de música medieval que oferirà el Cor Femení de Lavern i el consort de flautes de bec de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca que serà a les 12 a l’església de Sant Pau d’Ordal.

Una de les novetats d’aquesta edició és la participació especial de la cuina de la Ruta del Xató a càrrec del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme.

Com cada any, el públic infantil podrà gaudir de tallers i jocs relacionats amb la cultura del vi i el cava de la mà de Fem Vinya. A més, a les 12 del matí, hi haurà un taller de clown a la sala polivalent del Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal dirigit a tota la família. Per participar al taller caldrà inscriure’s prèviament trucant a l’Ajuntament de Subirats.

En aquesta edició, comptem amb la col·laboració de les companyies de teatre “En Obres” de Lavern i “La companyia es grata” de Can Rossell que animaran la fira i interactuaran amb els visitants.

Altres activitats complementaries són:

D’11 a 14 h:

RUTA SOSTENIBLE EN BICICLETA ELÈCTRICA. Cicloturisme entre vinyes pels voltants de Sant Pau d’Ordal. A càrrec de Bikemotions. Preu: 5€.

A les 12 h:

NOVA RUTA GUIADA MUSEU D’ESPERANTO DE SUBIRATS. Descoberta del nou recorregut i visita al museu. A càrrec de l’Oficina de Turisme de Subirats. Visita gratuïta.

De 12 a 13 h:

TAST GUIAT CAVES ROSATS. Tast dels caves rosats de Subirats guanyadors d’un Premi Vinari 2017 – Categoria d’Escumosos Rosats. Espai Cal Saldoni. A càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Fèlix Massana Ràfols, Llopart i Castellroig. Preu: 6€.

De 13.30 a 14.30 h:

MARIDATGE “TASTA SUBIRATS”. Tast – maridatge de vins i caves amb tapes elaborades pels artesans de la mostra. Espai Cal Saldoni. A càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Set Pots, Les Filos, Vinyet melmelades de raïm, Cava Guilera, Can Bas Domini Vinícola i MasPujadó. Preu: 7€.

Preus:

8 tiquets degustació + copa – 6,00€

8 tiquets degustació – 5,00€

Copa de vi o cava (a escollir) – 1,00€

Expositors:

VINS I CAVES

Albet i Noya, Casa Ravella, Llopart, Canals & Casanovas, Caves El Mas Ferrer, Caves Olivé Batllori, Caves Ventura Soler, MasPujadó, Cellers Carol Vallès, Coma Romà – Cultiu Biològic, Covides Vinyes – Cellers, Cava Bertha, Oliver Viticultors, Cava Guilera, Celler Esteve i Gibert Viticultors, Fèlix Massana Ràfols – Agricultura Ecològica i Eudald Massana Noya – Agricultura Ecològica.

GASTRONOMIA

Restaurant Cal Xim, Cafè-Bar del Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès-Ruta del Xató, Cal Pelegrí, Forn de Lavern i Ca l’Estevet.

PRODUCTES DE LA TERRA I ARTESANS

Set Pots, Les Filos, Vinyet, melmelades de raïm, Mel Can Mallofré, Oli Ferré Amell, Montse Roman, …De la Tieta, Creative i Artesania Can Terrissa.

ENTITATS

Residència El Cenacle i Font Santa, Escola Sant Jordi – ZER Subirats i Apropa’t a la diversitat.

ARTISTES DE SUBIRATS

Cathrine Bergsrud, Josep Massana, Lesley Yendell, El Gat Miau, Lluís Masachs, Terra i Foc, Luis Hermosilla, Cris Moriano i M. Assumpció Raventós.

Per a més informació feu clic AQUÍ