BUSCADOR

Castell de Subirats & vi – Cava Llopart

Castell de Subirats & vi – Cava Llopart

El proper cap de setmana 2 i 3 de setembre torna una nova edició de l’activitat Castell i Vi, en aquesta ocasió amb el vi Castell de Subirats, negre selecció de Cava Llopart i la visita al Castell de Subirats. Les visites guiades comencen a les 10.30 h i a les 12 h, a l’entrada del Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa (escales de l’església del Castell de Subirats). Cal reserva prèvia.

En el marc dels 1100 anys del Castell de Subirats aquesta activitat persegueix descobrir l’entorn natural del conjunt monumental, així com el seu passat amb els canvis que ha sofert al llarg del temps. I a la vegada combinar-ho amb la degustació del producte de la terra, el vi, fruit del treball dels homes, que ha caracteritzat el municipi des de fa molts anys. Aquest treball de cuidar les vinyes i el paisatge, en definitiva, i que té com a resultat final un producte de gran qualitat i gustos definits en boca.

Per entendre el present d’un territori, cal conèixer la seva trajectòria al llarg del temps, cal endinsar-se a la seva historia, per veure aquesta dimensió cultural. Per tant saber què ha passat al llarg d’aquests 1100 anys és un bon punt de partida per comprendre la realitat del Penedès actual, ja sigui a través de l’admiració de les restes materials, del Castell mateix, com tastant el producte que la terra ofereix.

En aquesta ocasió, es comptarà amb el vi Castell de Subirats, Negre Selecció. Un vi intens però harmoniós en boca que va evolucionant progressivament en una espiral de gustos diferents. Un vi que es produeix al celler de Cava Llopart, una masia situada al turó que hi ha davant del castell, i que és una de les més antigues que es conserven al municipi. Datada ja del segle XIV, enguany celebra el 130è aniversari de les caves. Des 1887 que produeixen vi, per tant la tradició és un dels elements importants per descobrir la profunditat i la qualitat del vi.