BUSCADOR

Èxit del primer concert del XV Festival de Música a les vinyes

Èxit del primer concert del XV Festival de Música a les vinyes

El dissabte 22 de juliol, a les 22.30 de la nit, va començar el primer concert del XV Festival de Música a les Vinyes. A l’escenari uns grans músics que durant tot el concert van tenir una complicitat total. Les expectatives d’assistència es van assolir amb escreix amb una gran participació, visitants de diferents parts de la comarca i comarques veïnes, així com de l’àrea de Barcelona, varen gaudir d’un concert únic i exclusiu fet a mida pel festival. Des de l’organització celebren que la resposta del públic hagi estat tan bona i la qualitat dels músics excel·lent.

En el marc incomparable del Palau Gralla com a fons de l’escenari els colors dels focus engalanaven la plaça davant de l’edifici medieval. Després de la presentació de l’acte per part de la regidora de Cultura, Lluïsa Sueiro, i del Director artístic del certamen, Eduard Codina, van engegar a tocar Antonio Serrano i Ignasi Terraza. La sensació va ser que la música inundava cada racó de l’espai, al so del piano i l’harmònica. Els espectadors doncs van poder gaudir de la genialitat dels dos artistes, al llarg de gairebé dues hores de concert. I és que davant d’un públic entregat els dos, Serrano i Terraza seguien oferint-los el seu talent musical.

Al final de l’actuació, davant la Confraria del Cava, els assistents van poder fer un mos de coca de forner, i el tradicional maridatge de Préssec d’Ordal i cava dels cellers del municipi col·laboradors en l’edició d’enguany. Una vetllada a la fresca que continuava fins més enllà de la mitjanit, degustant els productes de Subirats. De fet aquest maridatge de música i de gastronomia local va ser tot un èxit, perquè el públic satisfet aprofitava aquells moments per allargar la nit.

Tot plegat és una mostra rellevant de com aquest Festival, en la seva quinzena edició, es va consolidant com referent a la comarca, dels festivals de petit format. Volem agrair la col·laboració de la Diputació de Barcelona, de la família Bori de Fortuny, de la Confraria del Cava Sant Sadurní, de la pintora Catherine Bersgurd, de l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal i dels cellers participants; Albet i Noya, Caves Bertha, Can Bas Domini Vinícola, Cellers Carol Vallès, Castellroig, Coma Romà, Esteve i Gibert Viticultors, Cava El Mas Ferrer, Cava Guilera, Llopart, Eudald Massana Noya, Fèlix Massana Ràfols, Mas Pujadó, Oliver Viticultors, Rosell Mir, Sumarroca i Caves Ventura Soler.

El proper concert del festival serà aquest dissabte 29 de juliol a la mateixa hora, amb l’actuació del quartet del polifacètic Manel Camp, i la participació de l’actor Joan Crosas, que porta per títol ART Ramon Llull, un espectacle que unirà música i paraula per tal de fer present l’autor medieval, figura clau de la cultura catalana.