BUSCADOR

El Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme emprèn la sisena edició

El Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme emprèn la sisena edició

Els Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi) presenta el VI Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny al Penedès. Els organitzadors del Congrés pretenen que aquestes dues jornades siguin un punt de trobada per a la reflexió sobre el valor del paisatge en el negoci del vi, la necessitat d’obrir processos participatius i de fer pedagogia sobre el paisatge vitivinícola i la tradició al Penedès.

Miquel Vidal, director del Congrés, ha destacat la necessitat d’aprendre dels errors del passat i sobretot de “posar en valor” la importància del paisatge en el negoci del vi. Precisament, l’economia i la planificació de futur, amb els punts febles del territori, són dos dels eixos programàtics del Congrés. La conferència inaugural anirà a càrrec de Paul Merton, expert internacional en els intangibles que influeixen en el sector vitivinícola.

El Congrés també tractarà els temes del paisatge, amb el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa, i l’Art. Al llarg de les últimes setmanes, el Congrés ha treballat en una intervenció artística en la recuperació d’un marge de pedra seca al Mas de la Bardera, a Subirats, on s’ha introduït una escultura de l’artista penedesenc Josep Massana titulada Geometria Líquida, que es descobrirà l’últim dia del Congrés.

El Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme va néixer fa deu anys amb la voluntat de conscienciar sobre la necessària regeneració i recuperació d’espais naturals, la unificació de criteris per a la centralització i millora dels polígons industrials i logístics, i la reflexió sobre la transformació constant del paisatge com a motor econòmic.

Podeu ampliar la informació sobre el Congrés aquí.