BUSCADOR

15 anys dinamitzant gent gran

15 anys dinamitzant gent gran

L’any 2003, la Diputació de Barcelona va impulsar el programa de “Dinamització de la Gent gran” amb l’objectiu de proporcionar suport a projectes de gent gran per tal de potenciar la seva autorganització i la seva participació social, aprofitant els recursos propis dels municipis i proposant-ne de nous. Un programa que arriba a 93 pobles de menys de 5.000 habitants, units en 16 agrupacions, i que ha reunit més de 30.000 persones els darrers anys.

La Diputació destina aquest any a aquest programa 233.000 euros i un total de 900.000 euros en el mandat 2015-2019 per a la contractació i la formació de personal tècnic especialista en dinamització, que serà l’encarregat de programar activitats. També facilita als ajuntaments un bagul itinerant de recursos socioeducatius així com material especialitzat.

Així mateix, dona suport en la promoció d’activitats de foment de l’autonomia personal en el territori oferint una ocupació saludable del temps lliure i treballant l’autonomia i la relació social. El programa compta amb espais de trobada presencials i virtuals per compartir recursos i generar xarxa entre els professionals de l’envelliment actiu.

“Dinamització de la Gent gran” celebra enguany el 15è aniversari. Per aquest motiu, dissabte passat 30 de juny, va tenir lloc a Sant Quintí de Mediona la commemoració dels 15 anys d’aquest projecte i del 20è aniversari de “MostrActiva” del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que es duu a terme en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

L’acte institucional, que va tenir lloc al Pavelló municipal, va comptar amb la participació de la vicepresidenta segona i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, l’alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i Xavier Lluch.

Durant la seva intervenció, Meritxell Budó va destacar que «el programa és un enfocament preventiu i positiu de l’envelliment» i va afegir que «com a societat tenim el repte de garantir un envelliment actiu que reconegui la gent gran com a actor principal per fer-ho possible».

La Jornada va acollir tallers, activitats, mostra d’entitats, fira de productes, àpats col·lectius i esdeveniments als quals van participar més de 300 persones de casals i agrupacions de gent gran de la demarcació de Barcelona, a més de professionals de tot el territori.