BUSCADOR

Xerrada-exposició sobre “Safareigs” a càrrec de Rosa Vendrell Miret

Xerrada-exposició sobre “Safareigs” a càrrec de Rosa Vendrell Miret

En el marc del Dia internacional de les dones, la Regidoria d’Igualtat de Subirats organitza una xerrada-exposició sobre els safareigs i les feines de rentar la roba,  titulada Memòries líquides. Veus des dels safareigs. Un homenatge i un record a les tasques moltes vegades invisibles i gens valorades de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies en èpoques dures i sense comoditats.

L’activitat, a càrrec de Rosa Vendrell,  es farà el dissabte 10 de març a les 6 de la tarda a l’Ateneu Agrícola de Lavern.

Aquesta activitat inclou testimonis de dones que han rentat la roba a les basses, als torrents o als safareigs; una exposició puntual de coves, sabons, picadors i altres estris; referències literàries, a més de fotografies i vídeos de recreacions de les feines de rentar. La Rosa Vendrell ens proposa un viatge a través dels safareigs per parlar de les rutines de la feina, els productes, les cançons, així com temes més transcendents com els tabús menstruals o els embarassos. Aquesta xerrada s’enriqueix amb les aportacions de les dones de Subirats assistents a l’acte, testimonis d’aquest passat compartit del col·lectiu femení d’arreu del món.

Si teniu roba de les àvies i besàvies, estaria bé que la portéssiu una estona abans a la sala de Lavern, i formarà part de l’exposició de roba estesa (després us la podreu endur cap a casa novament).

L’entrada és lliure i en acabar l’acte brindarem amb una copa de cava.

Us animem a participar-hi!

 

 

 

 

 

 X