BUSCADOR

Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya!

Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya!

Vinyes mirant el Castell de Subirats

S’ha iniciat la verema al Penedès i amb la collita del raïm comença una de les èpoques de l’any més interessants per fer Enoturisme, tot relacionant el paisatge i el territori amb l’activitat humana. Subirats, Capital de la Vinya, és el municipi amb més superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i cava, per tant és el millor espai per viure l’experiència de la verema. Les diverses caves i cellers familiars de Subirats són al màxim d’activitat en una carrera contrarellotge dels elaboradors per tal de collir les diverses varietats en el seu punt òptim de maduració, arribant al moment culminant en el cicle que anualment viuen els viticultors. Coincidint amb la verema, durant el final d’agost, tot el setembre i fins a mitjans del mes d’octubre, a Subirats s’ha preparat tota una sèrie d’activitats per tal de poder seguir en primera persona aquest procés.

Benvinguda internacional a Subirats Capital de la Vinya

Albet i Noya us proposa “Racons, en època de verema…” per descobrir les tasques que es realitzen al celler en aquesta època de l’any. Cava Guilera us ofereix el tast de fins a 25 varietats de raïm i taller de most durant tota la Verema juntament amb la projecció del documental “Cavasfera, Una vida entre vinyes del Penedès”, també amb Burricleta. Castellroig presenta “Moments” per a tota la temporada, començant per conèixer el procés del raïm desde que és collit fins a l’arribada al celler i finalitza amb un tast comentat dels seus vins de terrer. El dissabte 7 de setembre hi haurà la possibilitat de realitzar un tast de raïm a la vinya al celler Eudald Massana Noya per conèixer les sensacions dels fruits de la terra i descobrir les diferents varietats i maduracions: macabeu, xarel·lo, parellada, merlot, moscat o cabernet sauvignon i on també s’explicaran els fonaments de l’agricultura ecològica i biodinàmica. A la Diada de l’11 de setembre proposa un mar de pàmpols i petons de vi, una passejada poètica entremig dels ceps, aturades en racons inspiradors i lectura de poemes i fragments literaris, relacionats amb la terra, la vinya i el vi. El 5 d’octubre podreu gaudir del monòleg humorístic de l’enològa parisina Céline Delapierre “Le Cava, Mon Amour!” i també descobrir l’Essència de Cava Llopart. Cada dissabte continuen des de l’Estació Vitivinícola de Lavern, situada a l’Estació de tren de rodalies de Lavern-Subirats, les rutes guiades en bicicleta des de la vinya fins al celler amb un guia i tast de vi i cava inclòs, amb Bicing Penedès, i també hi haurà la modalitat de realitzar el recorregut a mida i en altres dates fent el seguiment de la collita, maridant l’experiència amb un menú gastronòmic a restaurants de Subirats. El passeig entre vinyes i el bosc també és podrà gaudir en carruatge de cavalls. A l’Aula de Natura de Subirats, durant els caps de setmana d’aquest període, hi haurà l’oportunitat de fer la verema a l’antiga, collint manualment i trepitjant el raïm com els nostres avis amb els peus, i emportar-nos una ampolla amb el most que hem produït i altres interessants activitats amb Vinimundus. Les Rutes Vitivinícoles de Subirats, 34 Km dividits en 9 rutes perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any però ara més que mai són un recorregut immillorable per participar de l’activitat frenètica a les vinyes.

Altres espais a Subirats d’interès cultural també dedicaran un tractament especial a la verema. El 15 de setembre la Ruta “Última Defensa de Barcelona”, que recorre els escenaris a Subirats de la darrera batalla de la Guerra Civil abans de la presa de Barcelona, ens introduirà a la vida al camp durant la Guerra i el Museu d’Esperanto de Subirats exhibirà els caps de setmana la seva col.lecció completa d’ampolles de cava commemoratives de diferents congressos esperantistes d’arreu del món.

Raïm de Subirats, Capital de la Vinya

A continuació us convidem a participar de l’experiència de la verema, tot detallant a continuació la informació de les diverses propostes:

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X