BUSCADOR

Veredicte del concurs per al disseny i realització del Mural de Subirats

Veredicte del concurs per al disseny i realització del Mural de Subirats

Paret del Mural de Subirats abans de la seva realització

El Patronat de Turisme de Subirats va convocar un concurs per al disseny i realització d’una pintura mural com a nova atracció turística a Subirats i al Penedès. Aquest nou reclam turístic tindrà 40 m2 i s’haurà de pintar a la paret lateral de l’edifici situat a l’Avinguda de Barcelona número 16, a tocar de la carretera N-340 al seu pas pel poble d’Ordal (Subirats). Segons les bases del concurs, la temàtica del mural seran els atractius turístics del municipi de Subirats i la seva benvinguda al visitant, amb l’única obligatorietat que hi consti la pàgina web www.turismesubirats.cat i el logotip Subirats Capital de la Vinya. El guanyador del concurs rebrà un premi de 3.000 Euros d’un jurat en el que, a més d’estar format per representants del Patronat de Turisme de Subirats, l’Ajuntament de Subirats i artistes locals, també hi han figurat representants dels mitjans de comunicació de l’Alt Penedès per ajudar en l’elecció d’un element publicitari que combinarà característiques artístiques i comunicatives. Aquesta iniciativa ha estat destacada per la Diputació de Barcelona amb la concessió d’una subvenció per tal d’aprofitar l’important punt de pas com a nou recurs turístic, tot mostrant atractius de Subirats i el Penedès com les Rutes Vitivinícoles de Subirats, el Mercat del Préssec d’Ordal, el Festival de Música a les Vinyes o el Castell de Subirats, entre d’altres. Un cop finalitzat el termini d’admissió dels treballs, ahir es va reunir el jurat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Subirats i, després de deliberar entre les 17 propostes presentades, va concedir el premi a l’obra a càrrec de Cristina Moriano (Subirats) i Ingrid Rubio (Sant Martí Sarroca) amb la següent proposta:

Mural de Subirats, per Cristina Moriano i Ingrid Rubio

Les artistes, que procediran en els propers mesos a immortalitzar el seu disseny al poble d’Ordal (Subirats), a la memòria de presentació de la proposta la van descriure així: “En el mural volem representar els atractius importants de Subirats. Per tant hem escollit alguns referents significatius tot composant-los amb tonalitats, colors i textures que podem apreciar a Subirats i a tot el Penedès. Les taques de color son com composicions de música, harmonia entre els colors de la terra , colors del vi, la lluminositat i l’alegria que irradia aquest paisatge. Fent referències; al món del camp i la vinya, al mercat del préssec, les diverses rutes de les que podem gaudir, i una part de la vista del castell, són algunes d’aquestes representacions figuratives. Que comparteixen espai amb d’altres mes abstractes, com son les zones de color i taca que composen el mural”. Cal destacar que les dues autores són també les responsables del Taller Infantil Punt de Pintura que s’imparteix a l’Aula de Natura de Subirats La Puput.

Aquestes són les altres quatre obres finalistes:

Mural de Subirats (Subi & Anna)
Mural de Subirats (Xavier Mateu)
Mural de Subirats (Lluís Masachs)
Mural de Subirats (David Gómez)

A continuació podeu veure totes les obres presentades:

La carretera nacional N-340, que uneix Cadis amb Barcelona, té 1.248 Km i és la més llarga d’Espanya, amb un llarg recorregut pel Penedès d’oest a est, tenint la seva porta d’entrada al Port d’Ordal, al municipi de Subirats. Aquesta carretera estatal ha estat històricament la carretera del Mediterrani, que unia totes les poblacions costaneres. Fins la construcció de l’autopista AP-7 va ser el principal eix viari del mediterrani, connectant per primer cop aquest litoral peninsular, i encara suporta un trànsit molt elevat superant els 20.000 vehicles diaris al seu pas pel Penedès. El poble d’Ordal (Subirats), porta del Penedès al Baix Llobregat i capital de les Muntanyes d’Ordal, ofereix una important oferta comercial lligada al trànsit de la carretera N-340 que travessa pel mig la població, i atresora al seu entorn dos elements arquitectònics catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), la Creu i el Telègraf Òptic del Port d’Ordal, així com diversos senders paisatgístics d’interès com la Ronda d’Ordal.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X