BUSCADOR

Torna Subirats en flor!

Torna Subirats en flor!

Subirats en flor

El diumenge 12 de maig se celebrarà una nova edició de Subirats en flor. Com és tradicional cada diumenge després del Dia de la Mare, les famílies de Subirats estan convocades per participar de la festa de la primavera per guarnir i embellir les façanes dels diferents pobles, nuclis i masies de Subirats. D’11 a 13 hores podran recollir el seu lot de plantes a l’Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats), seu del Patronat de Turisme de Subirats i situada a l’estació de tren de Lavern-Subirats. Amb aquest obsequi es reconeix la dedicació i interès mostrat pels subiratencs i subiratenques per la cura del paisatge típicament penedesenc i s’incentiva la cura i l’embelliment del municipi.

Subirats en Flor - Estació Vitivinícola de Lavern (2)

El lot de plantes amb el que s’obsequia als col.laboradors, en la major part dels casos acaba essent complementat pels participants comprant d’altres plantes, amb o sense flor, per fer-ho encara més bonic, cosa que afavoreix també als comerços i empreses del sector de la floricultura i jardineria. Amb inici al 2003, a l’última edició hi van assistir gairebé 1.000 persones i van recollir els seus lots més de 750 famílies. Els participants han de portar una butlleta d’inscripció per tal de fer entrega d’un lot de flors corresponent a cada casa. Aquesta butlleta l’han d’omplir i retallar de la revista d’informació municipal TOT SUBIRATS. L’Ajuntament de Subirats ha distribuït un exemplar d’aquesta publicació a cada domicili de Subirats les setmanes prèvies.

La façana més bonica de Subirats 2010

El Patronat de Turisme de Subirats vol aconseguir el desenvolupament d’un turisme de qualitat, prioritzat sobre la quantitat, que valori el paisatge de la vinya i en gaudeixi. Això comportarà una millora del nivell econòmic de Subirats i de la qualitat de vida dels seus veïns. Una fita és aconseguir per a Subirats la consideració de “Paisatge de qualitat”. Assolir aquest posicionament és un repte pel qual cal treballar amb la població local. Hi tenen un paper fonamental els pagesos, tant els viticultors com els especialitzats en altres conreus que amb la seva feina, doncs creen un mosaic de textures i colors digne de veure; però cal tenir també en compte que, al mateix temps, formen part d’aquest paisatge els pobles, petits nuclis i disseminats que conformen el municipi de Subirats. Els nuclis de població, tenen unes traces arquitectòniques comunes però una personalitat i un encant propis, molt lligat a les activitats econòmiques que s’hi han dut a terme.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X