BUSCADOR

Temps de floració a la terra del préssec d’Ordal

Temps de floració a la terra del préssec d’Ordal

El diumenge 1, dissabte 7 i diumenge 8 de març, des de Turisme de Subirats, s’organitza la passejada Temps de floració a la terra del préssec d’Ordal. Una ruta entre els camps de presseguers comentada, sobre les tasques de cultiu dels presseguers d’Ordal i el moment màgic de la floració.

Aquesta passejada forma part del Cicle de passejades per la terra del préssec d’Ordal, com a aparador per descobrir l’art del cultiu del préssec d’Ordal, i del seu valor paisatgístic per les característiques de l’arbre i com s’integra en el paisatge de vinya.

La ruta comença a l’escultura del préssec d’Ordal, a la a plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal, al mateix lloc on al juny comença el Mercat del préssec d’Ordal. Segueix per camins que fan la volta a l’entorn de Sant Pau d’Ordal. Té una durada d’unes dues hores. L’itinerari passa entre els camps de presseguers; i destaca com a punt d’interès el carrer de Can Rovira. Aquesta zona a redós de Sant Pau d’Ordal, hi ha molts camps de presseguers que fan d’aquest entorn un paisatge singular de Subirats.

Per aquestes dates amb l’arribada de temperatures més suaus, la floració dels arbres fruiters anunciar la Primavera. Els primers son els ametllers, i seguidament els presseguers. És un fenomen natural que tenyeix de rosa els presseguers de les terrasses dels Costers d’Ordal. I d’aquestes flors, en naixeran els préssecs d’Ordal,  de la temporada d’enguany.

 X