BUSCADOR

Parlem del dol gestacional, perinatal i neonatal

Parlem del dol gestacional, perinatal i neonatal

El dol gestacional, perinatal i neonatal encara és un dol desautoritzat. Les persones que pateixen la pèrdua d’un nadó durant la gestació, el part o el període neonatal es troben amb una societat que no els sap acompanyar i que els empeny a viure aquest dol en silenci.

Des de la Regidoria d’Igualtat us convidem a participar en aquesta activitat que pretén obrir un espai de seguretat on poder visibilitzar aquesta realitat i acompanyar les persones que vulguin compartir les seves vivències, sempre acollint les necessitats de tothom (les persones que necessiten compartir i les que de moment no estan preparades per fer-ho).

La durada del taller és de 2h i l’estructura és la següent:

  • Presentació: Com arribem?
  • Introducció al concepte de dol i especificitats del dol perinatal, gestacional i neonatal
  • Importància de la creació de records tangibles. Què podem fer si no en vam poder crear
  • Recursos d’ajuda: recursos d’acompanyament al dol, llibres, pel·lícules… Hi haurà una taula amb llibres específics de dol gestacional, perinatal i neonatal, llistat de pel·lícules, etc… que es podran consultar abans i després del taller
  • Dinàmica de reconeixement de les pròpies emocions, eines i necessitats detectades
  • Tancament
  • Refrigeri: espai per a nodrir-nos i connectar d’una altra manera

El taller anirà a càrrec de la Clàudia Alonso Granados:

Infermera especialista en pediatria, màster en Infermeria escolar, màster en Cures d’infermeria a infants i adolescents, postgrau en Atenció prehospitalària urgent i postgrau en Intervenció en Pèrdua, Dol i Crisi.

Formació en acompanyament sistèmic.

La Clàudia treballa a l’hospital Sant Joan de Déu des del 2008 com infermera de l’UCI neonatal formant part de la comissió de cures pal·liatives neonatals des de 2014 i actualment desenvolupa la seva tasca professional a la Unitat de Dol de SJD fent l’acompanyament emocional durant tot el procés de dol a les persones que perden un nadó en aquest hospital.

Col·labora com a docent en el postgrau “Intervenció en Pèrdua Dol i Crisi” de la UdG, a la “Formación en duelo maternal humanizado” de l’associació Cor a Cor, al “Màster de Cures d’Infermeria en la infància i adolescència” de l’escola Universitària de SJD i la formació “Abordatge al Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal” de l’aula de pediatria de SJD.

Va ser cofundadora de l’associació CUPANE (Associació Catalana de Cures Pal·liatives Neonatals).