BUSCADOR

T’ajudem a estalviar en les factures d’aigua, llum i gas

T’ajudem a estalviar en les factures d’aigua, llum i gas

Des de l’Oficina Comarcal de Consum, en col·laboració amb el Departament de Benestar Social, hem engegat una campanya informativa per donar resposta a les diferents problemàtiques relacionades amb la pobresa energètica que afecten a les persones de la nostra comarca.

La nostra voluntat és apoderar a les persones perquè coneguin els seus drets i sàpiguen quins mecanismes i pràctiques existeixen per estalviar en els seves factures d’aigua, llum i gas, i esdevinguin així persones consumidores responsables.

La campanya inclou unes sessions informatives, que anomenem “Càpsules de Formació”, en les que, seguint un format teòric-pràctic, es treballen els principals temes que més preocupen a les persones i a les famílies:

Com entendre les factures?
– Quines tarifes existeixen al mercat? Quina em convé més?
– Quina potència és la idònia per a la meva llar?
– Em puc beneficiar del bo social elèctric i tèrmic o del cànon social de l’aigua? Com ho puc demanar?
– Què puc fer si no puc pagar una factura?
– On puc reclamar si no estic d’acord amb una factura?
– Què faig si rebo un avís de tall?
– Què puc fer si m’han punxat el comptador?

A més, a les sessions es treballen de forma pràctica hàbits de consum eficient i responsable per aconseguir reduir l’import final de les factures de les llars.

Les sessions són gratuïtes, estan obertes a tota la població i són a càrrec de dues tècniques de l’Oficina Comarcal de Consum i del Departament d’Acció Social del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.X