BUSCADOR

Subirats ja es prepara pel pas de la Via Catalana per la Capital de la Vinya

Subirats ja es prepara pel pas de la Via Catalana per la Capital de la Vinya

La recta d'#Ordal a la carretera #N-340 #Subirats #CapitaldelaVinya #Enoturisme #Penedès

Després de l’anunci del circuit de la Via Catalana, que durant la propera Diada de l‘11 de Setembre recorrerà Catalunya, el municipi de Subirats és el primer que s’està organitzant per acollir els visitants que amb motiu d’aquest esdeveniment es desplaçaran per participar-hi en el tram de 7 quilòmetres de la carretera N-340 del seu terme municipal, des del Port d’Ordal fins al nucli de Cantallops travessant els pobles d’Ordal i El Pago. S’estan organitzant diverses activitats culturals i turístiques per tal que qui vulgui participar en la cadena humana organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium pugui passar la jornada a la Capital de la Vinya tot gaudint de les visites a caves i cellers típics del Penedès, senderisme a les Rutes Vitivinícoles de Subirats, allotjaments rurals entre vinyes, la gastronomia local als restaurants, així com actes culturals per celebrar la Diada que s’aniran detallant properament al web del Patronat de Turisme de Subirats http://www.turismesubirats.cat. A més a més ser un dels municipis més extensos de Catalunya, amb només 3.100 habitants, i les llargues rectes que fa la carretera N-340 a partir d’Ordal, faran de Subirats una de les millors localitzacions per fotografiar l’esdeveniment.

Trobada de Gegants a la N-340

Les Rutes Vitivinícoles de Subirats, perfectament senyalitzades sobre el terreny i també amb plafons divulgatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any per recórrer lliurement o de forma guiada. Subirats és conegut com la Capital de la Vinya per ser el municipi, amb una extensió total de 56 km quadrats, amb la superfície més gran de Catalunya dedicada a aquest conreu fent un dels recursos turístics més importants les Rutes Vitivinícoles de Subirats: 34 km distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, bosc, masies, forns de calç, barraques de pedra seca, caves i cellers. La majoria de rutes comencen des de l’Estació Vitivinícola de Lavern, a l’estació de rodalies RENFE Lavern-Subirats, i es poden fer a peu, en bicicleta, en BTT, en Segway o a cavall. Contínuament s’ofereixen en aquest espai noves formes interessants per descobrir el Penedès i passejar tranquil·lament.

Anunci del Mercat del Préssec d'Ordal a la carretera N-340 #Subirats #CapitaldelaVinya

La carretera nacional N-340, que uneix Cadis amb Barcelona, té 1.248 Km i és la més llarga d’Espanya, amb un llarg recorregut pel Penedès d’oest a est, tenint la seva porta d’entrada al Port d’Ordal, al municipi de Subirats. Aquesta carretera estatal ha estat històricament la carretera del Mediterrani, que unia totes les poblacions costaneres. Fins la construcció de l’autopista AP-7 va ser el principal eix viari del mediterrani, connectant per primer cop aquest litoral peninsular, i encara suporta un trànsit molt elevat superant els 20.000 vehicles diaris al seu pas pel Penedès. El poble d’Ordal (Subirats), porta del Penedès al Baix Llobregat i capital de les Muntanyes d’Ordal, ofereix una important oferta comercial lligada al trànsit de la carretera N-340 que travessa pel mig la població, i atresora al seu entorn dos elements arquitectònics catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), la Creu i el Telègraf Òptic del Port d’Ordal, així com diversos senders paisatgístics d’interès com la Ronda d’Ordal. Recentment a Ordal es dona la benvinguda als visitants al Penedès mitjançant l’obra artística de grans dimensions del Mural de Subirats Capital de la Vinya.

*** Actualització del 12-9-13: Subirats és portada de la Via Catalana al diari El Períodico d’avui al pas de la carretera N-340 per Ordal (Subirats).

El Periódico - Via Catalana - La cadena humana, en el tram de l'Ordal - Subirats - 12-9-13

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X