BUSCADOR

Subirats és el primer municipi de l’Alt i Baix Penedès amb un restaurant Slow Food

Subirats és el primer municipi de l’Alt i Baix Penedès amb un restaurant Slow Food

Façana del restaurant Cal Saldoni a Sant Pau d'Ordal #Subirats #CapitaldelaVinya

El Restaurant Cal Saldoni, situat a Sant Pau d’Ordal (Subirats), ha estat reconegut amb la distinció de restaurant slow food per l’Associació Slow Food-Km.0. És el primer restaurant a l’Alt i Baix Penedès que rep aquesta distinció. És atorgada als restaurants que respecten i treballen la matèria primera de manera conscient, treballen amb productes de proximitat (proveïdors de menys de 100 quilòmetres de distància) i utilitzen productes de l’Arca del gust. Slow Food, va ser creada al 1989 per contrarestar la “fast food” i la “fast life”, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la manca de interès per la nutrició en general.

Dins d’aquesta filosofia hi ha el Km 0 que es basa en:
– reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera a causa del transport dels aliments
– afavorir el consum d’aliments locals o comarcals, inclús territorials
– incentivar la venda directa d’aquests productes amb el petit productor
– difondre els productes de l’Arca del Gust (recuperació de productes gastronòmics d’excel•lència que es troben en perill d’extinció) o dels Baluards Slow Food (són projectes a petita escala per al assessorament a grups de productors artesanals).

Us convidem a gaudir de tota l’oferta de restauració de Subirats i també d’aquesta filosofia amb la proposta “Sant Pau d’Ordal, Olora i Tasta’l!” que han ideat conjuntament el restaurant Cal Saldoni i el celler Albet i Noya, la qual us proposem a continuació.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X