BUSCADOR

Sortida controlada dels nens i nenes de fins a 14 anys

Sortida controlada dels nens i nenes de fins a 14 anys

El Ministeri de Sanitat acaba de publicar una ordre ministerial al BOE on detalla totes les condicions de les sortides dels nens i nenes de menys de 14 anys que es permetran a partir de demà, diumenge 26 d’abril.

Confirma que queden limitades a un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre pel que fa a el domicili del menor, entre les 9 hores i les 21 hores. S’exclouen els menors que tinguin símptomes de coronavirus o els que un metge els hagi recomanat aïllament a casa.

Cada adult podrà sortir amb tres nens com a màxim i aquest serà el responsable que compleixin les mesures de seguretat, especialment la distància amb altres persones que ha de ser d’almenys dos metres, i els mesures de prevenció i higiene que indiquin les autoritats sanitàries.

Aquest adult responsable podrà ser un dels progenitors, una altra persona major d’edat que convisqui al mateix domicili o empleats de la llar que estiguin al càrrec dels menors. Quan l’adult responsable no sigui el progenitor o tutor legal, s’haurà de tenir una autorització prèvia d’aquests.

Es podrà passejar per qualsevol via pública, incloses zones verdes, però no per parc infantils o instal·lacions esportives. Els nens també podran acompanyar els adults a fer encàrrecs bàsics com anar al supermercat, a la farmàcia o al banc.

L’ordre entra en vigor a les 00:00 hores d’aquest diumenge i serà vigent mentre duri l’estat d’alarma actual, fins el 10 de maig, i durant les seves possibles pròrrogues.

És important que expliqueu als nens la importància de respectar les mesures del confinament i que cal fer-ho per la salut de tots. No digueu als nens ‘tornem a casa perquè la policia no ens multi’. Expliqueu-los que torneu a casa per la salut de tots i és per això que cal respectar les mesures del confinament.

L’Ajuntament de Subirats demana a la ciutadania responsabilitat i civisme. Respectem en tot moment les mesures de seguretat, siguem l’exemple dels nostres fills i filles i actuem sempre amb sentit comú. Gràcies.

Faq’s nens i nenes – QUÈ PUC FER QUAN SURTI AL CARRER?

Orden SND/370/2020, de 25 de abril, sobre las condiciones en las que deben desarrollarse los desplazamientos por parte de la población infantil durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19.X