BUSCADOR

Resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya

Resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya

El PSC ha estat el partit més votat en les eleccions al Parlament, en una jornada en què l’independentisme ha superat, per primera vegada, el 50% dels vots en uns comicis. Des del 2003 que el PSC no era la força més votada en unes eleccions al Parlament.

Aquest 14 de febrer, la participació ha estat la més baixa de la història dels comicis al Parlament, caient 25 punts respecte als darrers comicis.

Amb pràcticament el 100% escrutat, socialistes i Esquerra empaten a 33 diputats, un més que Junts. La resta de partits se situen a molta distància. Vox irromp amb força al Parlament i es converteix en la quarta força més votada, amb 11 diputats. Per primera vegada, un partit d’extrema dreta formarà part de la cambra.

RESULTATS A SUBIRATS

Victòria, de nou, del partit de Puigdemont a Subirats, malgrat perdre 9,1 punts respecte a les últimes eleccions al Parlament. Borràs com a candidata a la presidència, ha obtingut el suport del 31,5% dels veïns i veïnes. Dels dos partits de govern, JUNTS s’ha imposat a ERC, que ha quedat segona amb 4,3 punts menys. Els republicans han aconseguit el 27,2% dels vots. La CUP-G és tercera força al municipi, amb el 14,9% dels vots.

A Subirats, els partits a favor de la independència tornen a superar el 50% dels vots, com fa quatre anys. Aquesta vegada, ERC, JUNTS i CUP-G sumen el suport del 79,5% dels veïns i veïnes. Pel que fa a la participació, un 68% dels de Subirats amb dret a vot han anat a les urnes en plena tercera onada de la COVID-19. Això són 19,2 punts menys respecte al 21D, que va ser històrica. El que sí que puja és el vot en blanc. Un 0,6% dels veïns i veïnes han deixat el sobre buit. A diferència de Subirats, al conjunt de Catalunya, s’ha imposat el PSC que tindrà 33 diputats al Parlament. Els socialistes també són els vencedors a la província. A la comarca de l’Alt Penedès, en canvi, la força més votada ha estat JUNTS.

Des de l’Ajuntament de Subirats volem agrair a les persones que han estat a les meses i al personal de l’administració la seva feina, la qual ha fet possible que les eleccions al Parlament de Catalunya hagin estat una realitat.

També agraïm a la ciutadania el seu comportament i col·laboració amb el compliment de les mesures de seguretat.

Font: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA

 

 

 

 X