BUSCADOR

Paquet de mesures i ajudes urgents per als més afectats

Paquet de mesures i ajudes urgents per als més afectats

El Govern aprova un paquet de mesures i ajudes urgents per als sectors més afectats en la contenció del coronavirus.

1. Els establiments tancats per la pandèmia podran estalviar-se la meitat del lloguer mentre durin les mesures sanitàries

– L’objectiu és evitar el tancament d’empreses i la destrucció de llocs de treball.

– Els que tinguin un negoci podran iniciar, gràcies al decret llei, una negociació amb els propietaris dels immobles per establir, de mutu acord, una rebaixa de l’import de la mensualitat.

– Si l’acord és impossible l’import del lloguer dels negocis tancats per les mesures sanitàries quedarà automàticament rebaixat al 50 %, a comptar des del dia que el llogater hagi notificat la voluntat de negociar.

2. Ajudes de 1.500€ per a autònoms i pimes de bars, restaurants i centres d’estètica

Son sectors als que el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions és de 40M€ , que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.

3. Línia de préstecs de fins a 15.000€ per afavorir la liquiditat de les empreses

– Es poden demanar digitalment a partir de demà a través del web d’Avalis de Catalunya www.avalis.cat

– Els destinataris dels préstecs són persones treballadores autònomes i microempreses del sector de la restauració i del petit comerç que hagin vist afectada la seva activitat arran de les mesures implementades a causa de la COVID19.

– La línia de préstecs, dotada inicialment amb 20M€ , compta amb l’aval del 100% d’Avalis de Catalunya.

– L’import dels préstecs s’ha fixat en 15.000 euros més les despeses de risc i mutualitat inherents a Avalis de Catalunya.

– Els destinataris podran demanar els crèdits a 5 anys amb un any de carència inclòs en el termini.

4. 300M€ per Salut per contractar personal per fer el seguiment de les cadenes de contagi i reforçar l’atenció primària

– La transferència prové dels ingressos que li corresponen a Catalunya del fons Covid-19 estatal.

– Es reforça el finançament del Servei Català de Salut i de l’Agència de Salut Pública de Barcelona en relació amb la gestió de la pandèmia. També permet contractar nou personal per millorar el seguiment de les cadenes de contagi a tot el territori de Catalunya.

– El mes de juliol passat, el Govern ja va acordar un augment dels comptes públics per valor de 1.230M€ amb recursos providents del fons Covid-19.

 

 

 

 X