BUSCADOR

Nova línia d’ajuts a empreses i professionals del sector turístic

Nova línia d’ajuts a empreses i professionals del sector turístic

Ahir va sortir publicada al DOGC l’ORDRE EMC/82/2020, de 14 de juny, per la qual s’aproven les bases reguladores de la nova línia de subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectades econòmicament per les conseqüències de la COVID-19.

Amb la publicació d’aquesta ordre es donen a conèixer els requisits i les condicions que cal complir per poder ser adjudicatari d’un ajut. No serà fins a la publicació de la resolució de convocatòria -que tindrà lloc en els propers dies- que es podrà emplenar el formulari de sol·licitud i presentar la documentació requerida en aquesta ordre.

Aquesta segona línia d’ajuts directes, impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement i dotada de 8,5 milions d’euros, està dirigida a tots els col·lectius del sector turístic que no van poder ser atesos amb la primera línia d’ajuts que vam activar i que continuen necessitant la implicació urgent del sector públic per fomentar la seva recuperació.
Es tracta d’un ajut en forma d’aportació única per beneficiari amb imports que oscil·len entre els 1.000 i 10.000 euros en funció de la tipologia de professional i empresa que el sol·liciti.

Poden ser beneficiaris d’aquesta subvenció els guies de turisme de Catalunya habilitats; titulars d’establiments d’allotjament turístic (establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural); explotadors d’habitatges d’ús turístic; agències de viatges; i persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme a través de les activitats següents: congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme i cicloturisme; enoturisme; ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques; i activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.

El formulari de sol·licitud estarà disponible al Canal Empresa i trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions en aquest enllaç.

Amb aquesta nova convocatòria, des del Departament d’Empresa i Coneixement segueixen sumant mesures econòmiques de suport al nostre teixit turístic en aquests moments complicats i contribuir així a pal·liar els efectes negatius que ha generat la COVID-19 sobre l’activitat empresarial vinculada al turisme.

 

 X