BUSCADOR

NOVA INICIATIVA CONTRA ELS MALTRACTAMENTS A LES PERSONES GRANS

NOVA INICIATIVA CONTRA ELS MALTRACTAMENTS A LES PERSONES GRANS

NOVA INICIATIVA DE LA COMISSIÓ DE L’ALT PENEDÈS CONTRA ELS MALTRACTAMENTS A LES PERSONES GRANS PER FOMENTAR EL BON TRACTE.

Amb la implicació dels ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès es vol aconseguir que els petits comerços de la comarca esdevinguin detectors clau de possibles maltractaments.

Per presentar aquesta iniciativa i fer la formació bàsica necessària per posar-la en marxa, el dimecres 27 de febrer es va organitzar una sessió de treball a la Fassina de Vilafranca adreçada a les policies locals, les brigades municipals, els agutzils i altres membres del personal dels ajuntaments.

El personal dels ajuntaments visitarà els establiments on habitualment compren les persones grans de cada municipi (carnisseries, forns de pa, farmàcies, petites botigues de queviures, etc.), explicaran als propietaris i dependents de l’establiment quin tipus de maltractaments poden patir les persones grans, els lliuraran un document explicatiu dels factors de risc i una targeta amb els telèfons on poden trucar i informar anònimament si detecten una possible situació de maltractament. També els donaran un adhesiu que identifica l’establiment com a col·laborador (Establiment amb bon tracte).

A criteri de cada ajuntament, es podrà ampliar aquesta acció a altres espais públics on habitualment acudeixen les persones grans: locals socials, ambulatoris, biblioteques, etc.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya “Tracta’m bé”, impulsada per la Comissió de l’Alt Penedès contra els maltractaments a les persones grans, formada per nombroses entitats i administracions.X