BUSCADOR

Nova flexibilització de restriccions a Catalunya

Nova flexibilització de restriccions a Catalunya

Les restriccions a Catalunya i les mesures anticovid continuen flexibilitzant-se per la millora en la situació epidemiològica de les darreres setmanes. De fet, a partir d’aquest dilluns — 24 de maig — s’introdueixen alguns canvis nous relacionats amb noves obertures i una reducció de les restriccions, sobretot, pel que fa als aforament. També es relaxarà la limitació de les trobades socials: el màxim passarà de sis a deu persones.

La restauració fins a la mitjanit, des de divendres

Els canvis en la restauració ja es van avançar a divendres per una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En tot cas, la mesura que ja està en vigor permet a bars i restaurant obrir des de les sis del matí fins a la mitjanit, amb un aforament del 50 % i amb servei de barra.

S’amplien els aforaments

Els canvis principals estan relacionats amb l’aforament. Pel que fa a la cultura, l’aforament s’ampliarà fins al 70 %, amb un límit de 1.000 persones en interiors o bé 3.000 a l’exterior. En actes religiosos, es manté al 50 % però se n’apuja el nombre màxim d’assistents: 1.000 a l’interior i 3.000 en exteriors.

Als comerços i a la universitat, l’aforament màxim pujarà fins al 50 %. A més, en el lleure i la formació no reglada, es permetran grups de 10 persones.

Més informació: RESOLUCIÓ SLT/1587/2021, de 21 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.