BUSCADOR

Nou itinerari paisatgístic a Subirats i el Penedès: El camí del riu

Nou itinerari paisatgístic a Subirats i el Penedès: El camí del riu

Lavernó obrint-se pas

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, es va presentar al Palau dels Marquesos de Lió de Sant Pere de Riudebitlles el projecte ’El camí del riu’, que vertebrarà de manera supramunicipal els rius Mediona-Bitlles, el Lavernó i l’Anoia al llarg dels municipis de Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Sant Sadurní d’Anoia i Subirats. És un projecte ambiciós per posar en valor el patrimoni natural fluvial d’aquests municipis, de recuperar-lo com un espai de gaudi i de propulsar-lo com un actiu turístic.

El projecte es va començar a gestar l’any 2008 a iniciativa de l’ex-regidor de Sant Sadurní Isidor Rando, que va morir l’any passat. A partir d’aleshores s’ha anat avançant de mica en mica amb la signatura del compromís per protegir, conservar i millorar els espais fluvials d’aquests rius, primer, i amb el projecte “’El Camí del Riu’, després. Aquest projecte s’articula a través del web elcamidelriu.cat, realitzat per l’empresa d’enginyeria Lavola, i desenvolupa un recorregut georeferenciat de 43 quilòmetres al llarg dels rius, que posa en valor els espais naturals, culturals i patrimonials dels cinc municipis.

Mapa de les Rutes Vitivinícoles de Subirats a la cartellera de l'Oficina de Turisme

A la presentació hi van participar els màxims responsables polítics dels cinc municipis, entre ells l’Alcalde de Subirats Pere Pons, a més de Santi Soler, alcalde del Pla del Penedès i president del Consorci Turístic de l’Alt Penedès, que va expressar el suport de l’ens i les bones sinergies que genera aquest projecte mancomunat amb els que ja s’estan duent a terme sota el paraigua de la marca Enoturisme Penedès. Per part dels alcaldes, Ramon Riera, de Torrelavit i Diputat provincial responsable de Turisme, va explicar la rellevància del projecte i el va xifrar en un milió d’euros des d’ara fins a la seva totalitat.

A Subirats, Capital de la Vinya, aquesta passejada permet gaudir d’una vista fantàstica, un mosaic paisatgístic format per nuclis de població, vinyes i altres camps de conreu, boscos i també la zona de ribera i del riu. El fet d’incloure l’àmbit fluvial com a element característic i significatiu d’aquest itinerari és el que distingeix aquesta ruta de les altres ja existents al municipi com les Rutes Vitivinícoles de Subirats. El recorregut comprèn dues parts, unides per un tram d’enllaç que transcorre per Sant Sadurní. El tram sud correspon a un dels extrems del camí del riu i passa per camins rurals ja consolidats i força senzills. El tram nord, en canvi, presenta una dificultat una mica més elevada. Ambdós, però, són de gran interès paisatgístic i natural. A continuació teniu ‘El camí del riu a Subirats‘ i la notícia de la presentació.

Promoció Rutes Vitivinícoles de Subirats - anversPromoció Rutes Vitivinícoles de Subirats - revers

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X