BUSCADOR

Mesures d’higiene útils per prevenir la transmissió de virus

Mesures d’higiene útils per prevenir la transmissió de virus

Amb la intenció de facilitar-vos la informació publicada pel Departament de Salut, us expliquem algunes mesures d’higiene útils per prevenir la transmissió de virus, tant el de la grip com els coronavirus.

Mesures higièniques genèriques de protecció individual

  • Una higiene de mans freqüent amb aigua i sabó (mínim 20 segons) o solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o en el seu entorn.
  • Eviteu tocar-vos els ulls, el nas i la boca amb les mans brutes.
  • Eviteu el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Eviteu compartir menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans seguidament.
  • Renteu i desinfecteu freqüentment els objectes i les superfícies.
  • Ventileu els espais tancats.

Informació sobre els coronavirus

Els coronavirus són una àmplia família de virus que majoritàriament afecten els animals. Alguns tenen la capacitat de transmetre’s dels animals a les persones. Produeixen quadres clínics que van des d’un refredat comú fins a malalties més greus.

El coronavirus 2019-nCoV és un tipus de coronavirus que pot afectar persones i que es va detectar per primera vegada al desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina.

Els símptomes més comuns inclouen febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, insuficiència renal i altres complicacions. Els casos més greus generalment succeeixen en persones grans o que pateixen alguna comorbiditat, com ara una malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d’immunitat.

Perquè es produeixi la infecció, és necessari un contacte directe de les secrecions respiratòries d’un animal infectat o d’una persona infectada amb les mucoses d’una altra persona (nas, boca, ulls). Sembla poc probable la transmissió per l’aire a distàncies més grans de dos metres.

Actualment, no hi ha un tractament específic per al nou coronavirus. Sí que hi ha, però, molts tractaments per controlar-ne els símptomes, per la qual cosa l’assistència sanitària pot millorar-ne el pronòstic.

Per a més informació feu clic aquí.

 

Recordeu que en cas de qualsevol dubte cal trucar al 061 o consultar el web canalsalut.gencat.cat

Recomanem consultar la informació oficial i no compartir ni difondre notícies provinents de fonts no oficials.

 

 X